perjantai 16. huhtikuuta 2010

Peli kovenee

Työnantajien otteet kiristyvät koko ajan. Olemme vahvasti matkalla menneisyyteen kohti työnantajien isäntävaltaa rikkurikaarteineen. Aiemmin ahtaajien lakkoa murtamaan värvättiin väkeä ja nyt sama toistuu kaupan lakon kohdalla.
Palvelualojen ammattiliittoon, PAM:iin, on tullut runsaasti viestejä työnantajien uhkailusta, pelottelusta ja väärän tiedon levittämisestä että lakko muka koskisi vain PAM:n jäseniä. Lakossa ovat työt, joten lakko koskee siis kaikkia työntekijöitä riippumatta siitä kuuluvatko he liittoon vai eivät. Noiden rikkurityötä tekevien sietäisi hävetä. Mukana yhteisessä kamppailussa he eivät ole, mutta ovat kyllä ottamassa vastaan liiton sopimat palkankorotukset ja muut työehdot.
Kyse ei ole tälläkään kertaa rahasta, vaan työnantajien periaatteesta vetää tiukkaa linjaa kaikilla aloilla. Ammattiliitot halutaan laitta matalaksi ja tuhota suomalainen sopimusyhteiskunta. Tästä päivän mittaisesta lakosta koituu yrityksille suurempi lasku kuin siitä, että he olisivat suostuneet työntekijöiden vaatimuksiin.
Tänään en mene kauppaan vaikka jokunen liike auki onkin. Pärjään mainiosti päivän ilman shoppailua. Toivottavasti muutkaan eivät mene.

Ei kommentteja: