sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Verovapaus pienituloisille

Hesarin mukaan Kokoomuksen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja olisi valmis vapauttamaan pienimmät pääomatulot veroista. Samalla Kokoomus olisi valmis tekemään pääomatulojen verotuksesta progressiivista. Kokoomus jättää Katajan mukaan kuitenkin kertomatta, missä kulkee pienten pääomatulojen raja.
Minusta pienten pääomatulojen raja on helppo määritellä samaan tapaan kuin yleensäkin pienten tulojen raja. Mielestäni kaikki alle 10 000 euroa ansaitsevat pitää vapauttaa veroista ja muiden maksaa vastaavasti enemmän.
Olisi aivan hyväksyttävää, että pienet pääomatulot vapautettaisiin veroista, kuten kaikki tulot. Samoin olisi oikein, että kaikkia tuloja verotettaisiin progressiivisesti. Myös omaisuusvero tulee palauttaa ja sillä osaltaan voitaisiin rahoittaa pienimpien tulojen verovapaus. Kokoomus on osittain oikeilla jäljillä. Kaikki tulot samalle viivalle ja kaikille samat etuudet. Se on tasa-arvoa, jota Vasemmistoliitto haluaa.

1 kommentti:

Näin ompi kirjoitti...

Evan tasaveromallissa oli 7000 euron verovapaa osuus. Tästähän seuraa se, että kyseessä oli oikeastaan progressiivinen veromalli. Joka tapauksessa hieno systeemi jossa työnpaiskiminen kannattaa, vaikka tekis vähän enempikin töitä. Nythän yhteiskunta rankaisee korkeammilla veroilla, jos on ahkera.

http://www.eva.fi/files/1578_tasavero.pdf