keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Vappu peruttava?

Facebookissa on kaikenlaisia ryhmiä ja suurin osa niistä on varmaankin perustettu pilke silmäkulmassa eikä niihin siksi kannattaisi kovin vakavasti aina suhtautua. Sattuipa silmäkulmaani uusi ryhmä jonka nimi on ”Vappu on peruttava”. Tuo ryhmä kertoo itsestään:
”Vappu on perinteisesti ollut työn ja työväen juhla. Tänä vuonna kuitenkaan töiden tekeminen ei ole ollut kovin mediaseksikästä ja lakkoilu on ennemminkin sääntö kuin poikkeus; niitä harvojakin työssäkäyviä haukutaan rikkureiksi ja pettureiksi.
Kun kerran töiden tekeminen ei kiinnosta, niin eiköhän peruta koko juhla ja istuta kotona pyörittelemässä peukaloita!”
Tuo määritelmä humoristisuudestaan huolimatta kuvastaa kirjoittajiensa näkemystä yhteiskunnasta ja elämästä aika selkeästi. Ryhmän mielestä duunareiden ilmeisesti pitäisi tehdä töitä millä ehdoilla hyvänsä eikä missään nimessä lakkoillen yrittää torjua työnantajien heikennysesityksiä saati tavoitella parempaa. Tuollainen vaatimushan tarkoittaa pakkotyötä ja se on onneksi Suomessa kielletty. Duunarikaverin pettäjä on rikkuri, eikä rikkuri muuksi muutu vaikka voissa paistaisi. Rikkuri ei mitenkään voi ansaita minkäänlaista kunnioitusta työkaverilta tai keneltäkään.
Tuo ryhmän määritelmä on myös täynnä virheitä. Vappu on toki työväen juhla, mutta myös perinteisesti ylioppilaiden ja kevään juhla. Virheellinen on myös väite, että lakkoilu olisi tänä keväänä sääntö. Se on poikkeus, eikä siinä ole mitään ihmeellistä. Lakkoilu on Suomessa perin harvinaista ja se on normaali perustuslain suoma oikeus. Jos siitä oikeudesta tingitään, niin silloin puhutaan pakkotyöstä. Mediaseksikästä on nykyisin lähinnä lakkoilevien duunareiden mollaus ja vaatimukset lakko-oikeuden rajoittamisesta.
Vapun vieton perunnan voi Kokoomus aloittaa, eli jääkää Kataiset ja kumppanit kotiin peukaloitanne pyörittämään älkääkä tulko ihmisten ilmoille levittämään lantaa. Töiden tekeminen kyllä kiinnostaisi satojatuhansia työttömiä, jos vain töitä olisi. Siinä olisi Kataiselle, Vanhaselle ja Sinnemäelle töitä peukaloiden pyörittelyn sijaan.

Ei kommentteja: