tiistai 3. elokuuta 2010

Kuitu lähtee

Jos omistaisin lipputangon, niin vetäisin ehdottomasti lipun salkoon ja laulaisin vielä päälle Kansainvälisen ja Maamme-laulun. Tänään selvisi, että Kuitu käynnistyy uudelleen. Kuitu Finland Oy:n konkurssipesän velkojainkokous hyväksyi tänään Neomarkka Oyj:n ostotarjouksen tehtaan tuotantotoiminnan jatkamisesta ja tuo päätös tarkoittaa käytännössä sitä, että Kuitu Finland Oy:n vuodenvaihteesta 2008–09 pysähdyksissä ollut toiminta jatkuu näillä näkymin vielä tämän vuoden aikana. Työtä on luvassa noin 200 ihmiselle suoraan ja välillisesti ainakin samanlaiselle määrälle. Erityisesti syytä on iloita siitä, että tuo Neomarkka Oyj on suomalainen, vakavarainen ja hyvämaineinen teollinen konserni. Kiinalaiset kupparit eivät tällä kertaa ole saalistamassa pikavoittoja. Tämä on hyvä päivä minulle ja kaikille muillekin koskilaisille. Työtä ja toimeentuloa on luvassa h..vetin monelle koskilaiselle. Upeeta! Mahtavaa!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Työpaikkojen saaminen on hieno asia Valkeakoskelle. Oletko kuitenkin tosissaan näyttäessäsi vihreää valoa Kuidun rahotukseen kaupungin takauksella?
Eikö ole olemassa yhteispäätös että kaupunki ei lähde takaamaan yritysten rahotuksia. Miksi tähän yritykseen sitten? Ei kai vaan ole oma lehmä ojassa!
Rahotusten järjestäminen kuuluu rahoitusyhtiöille, ei veronmaksajille!
Mikä mahtaa olla Vasemmiston yleinen kanta asiaan?

Harri Asikainen kirjoitti...

Vastauksia kysymyksiin:
Olen täysin tosissani vihreän valon suhteen.
On toki olemassa valtuuston päätös yritysten rahoituksiin lähtemättömyydestä. Valtuusto voi tuosta päätöksestä myös halutessaan poiketa. Satojen ihmisten työ ja toimeentulo ei saa jäädä kaupungin takauksesta kiinni. Vasemmistoliitto ei ole asiaa käsitellyt.
T: Harri Asikainen

Anonyymi kirjoitti...

Aivan. Näinhän se saadaan päätöksenteot ja päättäjien tekemiset kyseenalaistettua!
Mikä konkurssipesä on seuraavaksi pelastettava? Kenenkä yritys saa kaupungin takaustuen, ja kenen ei!
Vasemmisto on tähän saakka ajanut heikompiosaisten asiaa, nytkö se hyppää suuryrittäjien kelkkaan? Vaikka se nyt antaakin työtä parillesataa,kauanko?
Minä uskon vakaasti, jos tämä yritys haluaa saada yrityksensä toimimaan ihan oikeasti ja turvata työpaikan näille ihmisille, SE saa myös rahotuksensa järjestymään muuta kautta kuin kaupungin veronmaksajien turvin.
Tämä kauppa ei olekkaan verrattavissa Hakalle myönnettäneestä pikkusummasta! Eikä Seedukaan avustukset ollu ihan tätä luokkaa!