lauantai 7. elokuuta 2010

Työ ei aina elätä

Ei ole nykypäivänä enää lainkaan selvää, että työnteolla eläisi. Aiemmin työ takasi sentään jonkinlaisen toimeentulon ja saattoi uskaltaa suunnitella tulevaisuutta ja ottaa velkaa ostaakseen asunnon. Nyt on toisin. Toimeentulotuen saajista työssäkäyviä on jo yli kymmenen prosenttia. Syynä on yhä yleistyvä osa-aikatyö ja pätkätyö usein vuokratyöfirmojen kautta. Usein myös normaalissa täysiaikaisessa työsuhteessa olevien palkka on niin pieni, että sillä ei elä ilman yhteiskunnan apua. Ihmisten tulisi saada halutessaan pysyviä kokoaikaisia työsuhteita sellaisella palkalla jolla tulee toimeen ilman yhteiskunnan apua.
Myös pienyrittäjät kärsivät töiden vähyydestä johtuvasta köyhyydestä. Itsensä työllistävistä yrittäjistä 17 prosenttia eli köyhyysrajan alapuolella vuonna 2008 ja määrä on nousussa.
Kyllä työllä pitäisi elää niin duunarin, kuin pienyrittäjänkin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"Kyllä työllä pitäisi elää niin duunarin kuin yrittäjänkin."

Niin pitäisi! Tästä ovat varmasti kaikki samaa mieltä läpi puoluekentän.

Mutta miksi niin ei ole?

Kannattaisi ehkä vähän pohtia myös syitä kurjistuvaan palkkatasoon sekä pätkä- ja osa-aikatyön kasvavaan "suosioon", analysoida siis järjestelmää (lue: kapitalismia), joka tuottaa ihmisille toimeentulo-ongelmia.