maanantai 30. elokuuta 2010

Takaus myötätuulessa

Kuidun käynnistyminen nytkähti taas askeleen eteenpäin. Tänään kaupunginhallitus päätti yksimielisesti esittää kaupunginvaltuustolle takauksen myöntämistä Avilon Oy:n lainaan Kuidun uudelleen käynnistämiseksi. Takaussumma on 1,2 miljoonaa euroa. Summa ei ole mitenkään päätä huimaava kun sen vastapainona on parisataa työpaikkaa ja välillisinä työllisyysvaikutuksina vähintään toinen samanlainen määrä. Riskiäkään kaupungilla ei takauksessa ole koska takaukselle on luvassa kattavat vakuudet.
Ensi maanantaina valtuusto sitten päättää takauksen hyväksymisestä. Uskon ja toivon päätöksestä muodostuvan positiivisen. Toivon myös kansalaisilta löytyvän sen verran vastuuntuntoa ihmisten työstä ja toimeentulosta ettei kukaan valita päätöksestä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun nyt olet perehtynyt tähän kaupungin antamaan takaukseen 1,2 miljonaa euroa, jota summaa nyt ei ehkä kannattaisi vähätellä näinä leikkauslistojen ankeina aikoina, niin voisitko valottaa mitä nämä Avillonin luovuttamat panttikirjat vastavakuutena Mahlianmaan kaatopaikkaan käytännössä tarkoittavat? Siirretäänkö tässä käytännössä kaatopaikan tuleva puhdistus veronmaksajille?
Ja miksi kaupungin takausta ylipäätään tarvitaan?
Jos bisnes on niin kannattava ja tuottoisa kuin on annettu ymmärtää, niin ei sen aloittaminen voi olla kaupungin takauksesta kiinni? Jokin tässä mättää, eikö?

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa lukea tämänpuolen kommenttejaki takauksesta! Itse olen ollut sitä vastaan koko ajan ja ihmetelly mitä vakavarainen firma tekee tämmösellä takauksella! Ja mitä kaupunki ajaa takaa lähtemällä tähän mukaan!
Sen tiedämme jokainen että ilmatteksi he eivät mitään anna!
Lisäksi ihmettelen vasemmiston kannatusta asiaan! Se ei oikein sovi sen ajatukseen, olla suuromistajien puolestapuhujia. Vaikka tässä tapauksessa saakin töitä noin 200 työntekijää. Pitäisi ajatella koko kaupungin etua, muidenkin kuin näiden parinsadan.
Jos firma todella haluaa pitkäaikaisen sijoituksen paikkakunnalle, se hoitaa rahoituksensa ilman veronmaksajien takauksia!
t LeilaJ