tiistai 14. kesäkuuta 2011

Jännää on

Nyt jännittää. Olisi todella mielenkiintoista tietää mitä tarkoittaa eilisissä hallitusneuvotteluissa aikaansaatu yhteisymmärrys talouspolitiikan suurista linjoista, julkisen talouden sopeuttamisesta, leikkauskohteista ja verolinjauksista. Nuo ovat ehdottomasti tärkeimpiä asioita koko hallitusohjelmassa, muu on kevyempää kamaa. Ainoa julkisuuteen tihkunut tieto tai ”tieto” on, että arvonlisäveroa ei olla korottamassa, ja se on tietysti hyvä asia. Suuri asia on myös se, miten hallitus tulee suhtautumaan tuleviin Kreikan ja muiden maiden tukipaketteihin. Jatketaanko rahan syytämistä maailmalle eurooppalaisten pankkien pelastamiseen, vai muuttuuko Eurooppa-politiikka järkevämmäksi? Se on tärkeä kysymys Vasemmistoliitolle ja jos suunta tuossa asiassa ei muutu ja vasurit ovat nykymenon takuumiehinä, niin aivan taatusti ääniä sataa rutkasti lisää persujen laariin tulevissa vaaleissa. Nyt pää kylmänä arvoisat ”ylitoverit”. Yhteisymmärrystä ei ole voinut syntyä ellei joku ole antanut periksi. Kuka on kääntänyt takkia, Kokoomus vai Vasemmisto? Ehkäpä nuo asiat loppuviikosta selviävät. Siihen saakka täytyy elää jännityksessä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"Kuka on kääntänyt takkia. Kokoomus vai Vasemmisto?"

Mitäs veikkaat?

EU-politiikassa vasurit miettivät parhaillaan hyviä selityksiä takinkäännölleen, sillä Kokoomuksen EU-politiikassa ei mitään oleellisia muutoksia ole tapahtunut.

Vasureiden kanta ainakin ennen vaaleja oli täysin Kokoomuksesta poikkeava niin ERVV:een kuin EVM:iin.

Nyt on mennyt Arhinmäellä jo selittelyjen puolelle. Demarit jo käänsivät aiemmin takkinsa.

Lisäksi VL käänsi jo takkinsa Afganistan-kysymyksessä.

Jaakko Laakso pullautettiin neuvotteluista pois, kun hän puolusti VL:n viime vuotista kantaa muuttaa suomalaisten sotiminen Afganistanissa sivilikriisinhallinnaksi.
Nyt Naton sotiin osallistuminen ei olekaan enää niin paha asia.

Että sillai.

Harri, nyt voit jo alkaa keksiä äänestäjillesi "hyviä" tarinoita ja selityksiä vasureiden suuresta ministerisosialistisesta taistelusta köyhien ja sorrettujen puolesta kokoomusvetoisen hallituksen pyörteissä.

Se ei todellakaan tule olemaan helppoa.