lauantai 18. kesäkuuta 2011

Leikkaushallitus

Kataisen sikspäkhallituksen ohjelman mukaan kunnilta aiotaan leikata valtionosuuksia 631 miljoonaa euroa. Se tarkoittaa sitä, että jo entuudestaan talousvaikeuksista kärsivät kunnat joutuvat laatimaan leikkauslistoja, jotka kohdistuvat kouluihin, päiväkoteihin, terveydenhoitoon, vanhustenhoitoon, teiden ja katujen kunnossapitoon ja moneen muuhun kansalaisille tärkeään asiaan. Noita leikkauspäätöksiä me vasurit sitten joudumme puolustelemaan koska olemme Suomen hallituksessa olleet mukana päättämässä kuntien valtionosuuksien pienentämisestä. Siinä sitä onkin monella vasurivaltuutetulla tekemistä yrittäessään selittää mustaa valkoiseksi. Hallitusohjelman leikkauslistalla sakset ovat heiluneet ahkeraan myös koulutuksen kimpussa. Koulutuksesta on tarkoitus nipistää pois noin 250 miljoonaa euroa. Koomista sinänsä, kun samaan aikaan puhutaan koulutuksen ja osaamisen suuresta merkityksestä Suomen pärjäämisen kannalta. Monessa muussakin kohteessa on tarkoitus resursseja vähentää, mutta en niitä kaikkia ala tässä nyt käymään läpi. Toki hyvääkin hallitusohjelmassa on. Se on selkeästi parempi kuin edellisen hallituksen ohjelma, mutta silti umpiporvarillinen. Oleellisinta on kuitenkin se, onko Vasemmistoliitto mukana hyväksymässä kaikkea tällaista. Minusta ei pidä missään tapauksessa olla, koska vaihtoehtojakin on. Ei oppositiossa olo niin kaameaa ole ja myös oppositiosta käsin voi jotain vaikuttaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Arhinmäki kuitenkin totesi hallitusohjelman olevan erinomainen ja toteuttavan VAS:n periaatteita. Ketä tässä on uskominen?

Anonyymi kirjoitti...

Niinhän siinä kävi kuten Arhinmäen hehkutukset julkisuudessa "vastuun kantamisesta" ja "hallituksessa vaikuttamisesta" antoivat odottaa.

Vasurit tekivät sen taas ihan itse. Mitään ei olla opittu historiasta Lipposen hallitusten "vastuun kannosta".

Hyvällä vaaliohjelmalla pyyhittiin persettä, kun takki kääntyi porvarihallitusta hieman lievemmän uusliberaalin taloupolitiikan takuumieheksi.

Siirryttiin demareiden apupuolueeksi hallitukseen, johon
demarit tarvitsivat vasureita tukkimaan heidän vasemman laidan vuotonsa. Siinä sitä vastuun kantoa ja oman puolueen kannatuksen näivettämistä.

Junttaus oli tehokasta ja tuotti tulosta.

Parilla kevyellä ministerinsalkulla ei hallituksessa poliittisiin linjakysymyksiin vaikuteta. Kokoomus ja demarit jyräävät ja vasurit nyökyttelevät lojaalisti.

Onneksi kolme kansanedustajaa ei sentään nöyrtynyt äänestäjiensä pettämiseen, vaan rohkeasti äänestivät hallitukseen menoa vastaan 20 puoluevaltuutetun ohessa.

Kannattaa muuten lukea professori Heikki Patomäen tämänpäiväinen (20.6.) blogi vasureiden "farssista".