torstai 30. kesäkuuta 2011

Odotettu ratkaisu

Aivan odotetusti Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä erotti kaksi kansanedustajaa ryhmästä heidän äänestettyään hallitukselle epäluottamuslausetta. On selvää, että kun ollaan hallituksessa, niin silloin pitää äänestää yhdessä sovitun mukaisesti. Ongelmallista se on silloin, kun päätökset ovat täysin ristiriidassa omantunnon ja myös oman puolueen vain pari kuukautta aiemmin julistaman sanoman kanssa. Ymmärrän täysin Mustajärven ja Yrttiahon ryhmän kannasta poikkeavan menettelyn ja olisin tehnyt itse samoin. Oli Vasemmistoliitolta suuri virhe lähteä mukaan Kokoomusvetoiseen hallitukseen, joka tekee perusvireeltään samanlaista politiikkaa kuin edellinen puhtaasti porvarillinen hallitus; tosin aavistuksen pehmennettynä versiona.

Aivan odotettua on myös se, että Perussuomalaiset nousivat tänään julkistetun gallupin mukaan maan suosituimmaksi puolueeksi 23 prosentin kannatuksella. Yllättävää ja positiivista sen sijaan on myös Vasemmistoliiton pieni kannatuksen lisäys, joskin se mahtuu gallupin virhemarginaaliin. Kunhan hallitus aikanaan esittelee ensi vuoden budjettia kaikkine leikkauksineen ja kun euro-kriisin hoitoon tarvitaan taas lisää rahaa, niin vasureille koittaa ankeat ajat. Siinä ei paraskaan selittäjä pärjää. Veikkaanpa, että tätä menoa Perussuomalaisten kannatus lähentelee 30 prosenttia. Mitenkäs sitten suu pannaan? Olisi kannattanut koko puolueen pitää takki oikeinpäin Mustajärven ja Yrttiahon tapaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka Jyrki on pääministeri, hallitus vaikuttaa varsin demarivetoiselta. Kuten jo aiemmin olen sanonut, valitettavasti, Vasemmistoliitto on ay-voimin pakotettu demareiden tukijalaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Demarit otti vasurit apupuolueekseen hallitukseen tukkiakseen vasemman laidan vuotonsa, kun leikkauksia ja EU-tukia toteutetaan.

Samoin toimitaan ay-liikkeen johdossa. Vasureiden ay-pamput ovat nöyriä ja lojaaleja demarijohtajille, saaden korvaukseksi ruhtinaallisen palkan eläke-etuineen ja bonuksineen.

Vasureiden johto on ay-pamppujen talutusnuorassa, sillä ay:n vaalituki pitää kärkiehdokkaat nöyrinä.

Sananvapautta puoluessa ollaan rajoittamassa jopa stalinistisin keinoin, jos hallituksen markkinaliberalismille uskaltaa esittää vaihtoehtoa puolueen vaaliohjelmaan vedoten.

Puolueiden voima ja valta perustuu niiden saamaan kannatukseen. Kannatus loppuu, jos puolue(johto) pettää kannattajansa. Silloin puolue menettää toimintakykynsä ja näivettyy - kuolee pois. Mutta uusia kyllä löytyy aina tilalle.