keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Täysikuu

Täysikuu on kauniin näköinen ja valaiseekin synkeää yötä melkoisesti. Ihmekö siis, että siitä on laulujakin tehty runsain määrin. Joillekin täysikuu aiheuttaa myös nukkumisvaikeuksia. Aamutunteina pohdin asiaa ja päädyin teoriaan jolla univaikeuksia voitaneen selittää.
Fysiikan lakien mukaisesti kuu vetää puoleensa kaikkea mahdollista. Täydenkuun aikaan kuun vetovoima on suurimmillaan. Koska ihmisen pää on kehon korkeimmalla kohtaa, siis lähimpänä kuuta, kohdistuu kuun vetovoima siihen voimakkaammin kuin esimerkiksi varpaisiin. Siitä luonnollisestikin seuraa, että verta virtaa päähän normaalia enemmän ja nopeammin koska verta pumppaavan sydämen toimintaa auttaa kuun vetovoima. Kuu siis ikään kuin imee verta päähän. Runsaammasta verenkierrosta johtuen ihmisen pää on koko ajan rauhattomassa tilassa ylimääräisen veren tuoman energian johdosta, eikä tietenkään ihminen silloin kykene kunnolla nukkumaan.
Mietin myös ratkaisua tähän ongelmaan ja arvelisin, että tilannetta voidaan jonkin verran helpottaa asentamalla makuuhuoneen kattoon peili siten, että sen heijastava pinta osoittaa ylöspäin. Näin osa kuun vetovoimasäteistä heijastuu takaisin avaruuteen. Kannattaisikohan kokeilla?

1 kommentti:

timo mäkitalo kirjoitti...

Ratkaisu ongelmaasi:
Koeta nukkua vaaka-asennossa; näin kuun vetovoima jakautuu tasaisesti, ja pääset hankalasta veren päähän pakkautumisesta.

Olen kuullut makuuhuoneiden katoissa olevista peileistä, joten kannatan siinäkin suhteessa konventionaalista asennussuuntaa; saattaa tuottaa enemmän iloa.

Jos joskus satutaan nokikkain saat kunnian kaljalasin yli kertoa minulle mitä on vetovoima.