sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Koulut vaarassa

Teinpä toissapäivänä henkilökohtaista historiaa käymällä ensimmäistä kertaa elämässäni kuntosalilla ja nyt on sitten paikat hivenen kipeinä. Kokemus sinällään ei ollut huono, varsin outo kylläkin. Ensi viikolla pitää mennä taas ja kohta olenkin sitten sairaan kovassa kunnossa.
Koulumaailmasta kuuluu huonoja uutisia. Kaupungin heikentyvä talous on johtamassa säästökuureihin kaikilla tulosalueilla, juustohöylää hiotaan.
Koulutoimi on jo tähänkin elänyt varsin niukoilla varoilla ja kun nyt sitten pitäisi vielä säästää, niin tulevat esitykset ovat sen mukaisia. Ensi viikon tiistaina on lautakunnan listalla esitys Sointulan koulun oppilaiden siirrosta Sorrilaan ”väliaikaisesti”. Epäilen tuon väliaikaisuuden muodostuvan lopulliseksi. Kevään mittaan tullee esille myös Leppälän koulun lakkautus.
Etenkään Leppälässä ei oppilaiden vähyydestä ole kyse, vaan puhtaasti säästötoimista.
Ikävästi Leppälässä sattui vesivahinko muutamia viikkoja sitten ja nyt onkin hyvä vedota siihen, että on niin kovin kallista remontoida koulua edes putkien osalta. Hinta-arviota remontista ei tosin ole esitetty. Jos nuo koulujen lakkautukset toteutuvat, niin mahtaa Sorrila käydä melkoisen ahtaaksi. Perin juurin vaikeaa on niellä tuollaisia ehdotuksia, enkä nielekään.

Ei kommentteja: