lauantai 21. helmikuuta 2009

Valikoitua elvytystä

Tämä nyt on jo hivenen vanhaa asiaa, vaikka toki vaikuttaakin nyt ja vastaisuudessa.
Puran tuntojani silti. Hallitus jakoi tässä männä viikoilla elvytysrahaa laman torjumiseksi. Se raha kiersi Valkeakosken kaukaa, senttiäkään ei tullut. On kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäinen on se, että hallitus ei ymmärtänyt kaupunkimme tilannetta. Täällähän on pikapuoliin työttömyysprosentti jossain 15 ja 20 välillä. Eikö se ole tarpeeksi? Voi myös pohtia sitä, että eivätkö kaupunkimme ”isät” ole osanneet riittävän vakuuttavasti kertoa karua todellisuutta?
Toinen vaihtoehto on se , että hallitus ei tippaakaan piitannut synkistä työttömyysluvuista ja kaupungin inhasti heikkenevästä taloustilanteesta. Saattaa olla myös niin, että valtapolitiikka oli pelissä vahvasti mukana ja tukirahoja jaettiin valtapuolueiden, Keskustan, Kokoomuksen ja Vihreiden tärkeille alueille. Valkeakoski ei kuulu niihin.
Kiitos annettakoon niille, joille se kuuluu.
Täällä olisi ollut melkoinen määrä sopivia kohteita, joihin elvytysrahoja olisi voinut järkevästi sijoittaa. Kaupungilta lähetettiin hallitukselle melkoinen lista sopivista kohteista.
Pienin ei varmastikaan ole Kuitu Finland, mutta sen sijaan halvin ja vaikuttavin. Täällä olisi myös riittänyt esim. kouluja ja päiväkoteja, joita olisi voinut nopeutetulla aikataululla peruskorjata. Se olisi tuonut työtä ja tulevaisuutta. Sitä ei hallitus halunnut Valkeakoskelle tarjota. Tätähän äänestäjät kai viime eduskuntavaaleissa halusivat, vai halusivatko? Turha katua enää, mutta viisastua voi aina.

Ei kommentteja: