perjantai 6. helmikuuta 2009

Suurliittoäänestys

Kemianliitossa ja Metalliliitossa on meneillään äänestys mahdollisen suurliiton, TEAM:n, perustamisesta. Kemianliitossa äänestys on sitova, metallissa neuvoa antava.
Suurliitossa olisivat mukana kemian ja metallin lisäksi Viestintäliitto, Puu- ja erityisalojen liitto sekä Rautatieläisten liitto. Siis aika sekalainen seurakunta.
Eniten epäilyttää Metalliliiton mukana olo, koska metalli muodostaa likimain puolet koko suurliiton jäsenistöstä. Metallissa on myös eläkeläisiä enemmän kuin esim. Kemianliitossa on jäseniä. Noilla metallin eläkeläisillä on äänioikeus metallin vaaleissa ja myös kaavaillun suurliiton vaaleissa jonkin aikaa.
Metallin ollessa ehdottoman dominoiva, ei liene epäselvää pienten kumppaneiden tuleva rooli, puhumattakaan pienten kumppaneiden jo nyt pienistä sopimusaloista, kuten esim. kenkäalasta. Teamista tulisi melkoisen byrokraattinen koneisto, pieni Sak. Siinä tuskin tavallisen duunarin ääni juurikaan kuuluisi. Jopa keskisuurtenkin ammattiosastojen ääni hukkuisi moniportaisen liittokoneiston rattaisiin. Ison liiton pomot todellakin olisivat isoja pomoja, kaukana duunarin arjesta. Käyttäkää hyvät ihmiset äänioikeuttanne, ruksatkaa ei-ruutuun rasti ja viekää kirje postiin. Oman etunne tähden.

Ei kommentteja: