torstai 26. marraskuuta 2009

Ei starttaa

Kyllä se viimeistään nyt on selvää, että Kuitu ei enää käynnisty. Koko tämä vuosi on ollut melkoista jahkailua asian ympärillä. Pientä toivon poikasta on voinut elättää, mutta nyt kun Ruukki Group vetäytyi pois ostohankkeesta, niin optimistisimpienkaan ei enää kannata elätellä toiveita Kuidun käynnistymisen suhteen. Netin keskustelupalstoilla jotkut riemuitsevat tästä kertoen korkkaavansa kuohujuomapulloja nyt kun ”haisuli” on lopullisesti kiinni, paskanlevitys loppunut ja maailma pelastunut. Tuollainen yksisilmäinen hölmöys pistää vihaksi oikein todenteolla. Sitten kun nuo juhlijat krapulastaan selviävät, niin toivottavasti kertovat paljonko puhtaalla ilmalla saa kaupasta jauhelihaa tai monenko kuukauden asuntolainan lyhennykset sillä hoituvat. Sitä tietoa kaipaa monta sataa ihmistä Valkeakoskella. Vinkkejä uusista työpaikoista otetaan myös mieluusti vastaan.
Valtiovallan rooli tässä jää kyllä melkoisesti ihmetyttämään. Ei voi kuin hämmästellä miten on mahdollista, että parinsadan työpaikan, ja sen päälle vielä ehkä sadan välillisen työpaikan, luominen on lehtitietojen mukaan kolmesta miljoonasta kiinni. Vastuunsa tunteva hallitus olisi tuollaisen rahan kyllä löytänyt. Maan hallitusta ei ilmeisesti työllisyys ja ihmisten toimeentulo kiinnosta tippaakaan. Kamreeripuolue Kokoomus ajattelee taskulaskimella, Kepu pettää aina ja Vihreiden ymmärrys muusta kuin ilmastonmuutoksesta ja hiilijalanjäljestä on vähäistä olemattomampi. Voisiko siis tuollaiselta joukkiolta muuta odottaakaan?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Valitettavasti Kottara on yksin päättänyt ratkaista ongelman ja unohtanut kutsua mukaan joihinkin kokouksiin hallituspuolueen edustajan, tahallaan vai vahingossa. Tosin tukea on tullut kauounginjohtajalta, demari sekin. Toivossa on vielä hyvä elää. En heittäisi vielä kirvestä kaivoon.