lauantai 14. marraskuuta 2009

Perisynti

Katselinpa tuossa hetki sitten Ruben Stillerin juontaman Pressiklubin, jossa oli tällä kertaa vieraana Paavo Arhinmäki. Paavo selvisi ihan hienosti Rubenin hetkittäin jopa epä-älyllisestä provosoinnista. Itseäni jäi kuitenkin häiritsemään se, että yhä edelleen halutaan kaivella stasi-juttuja, neuvostokommunismia, rähmällään oloa itään ja muuta vastaavaa. Noita ”syntejä” kai vasurit saavat kantaa hamaan tulevaisuuteen saakka, vaikka meillä ei niihin mitään todellista yhteyttä olekaan. Vasemmistoliitto on eri asia kuin kommunistit. Kommunistit ovat omassa puolueessaan ja vasemmistolaiset Vasemmistoliitossa. Ei meillä ole myöskään mitään häpeämistä edeltäjämme SKDL:n perinteessä. Se on kunniakas ja voimme olla ylpeitä oltuamme edelläkävijänä rakentamassa suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa, jota siis nykyään porvarit ovat tuhoamassa.
Pidän Stilleriä suhteellisen älykkäänä, joten ilmeisesti on niin, että vasemmistoliitosta ei voida nostaa esiin mitään negatiivista kaivelematta noita vuosikymmenten takaisia juttuja yhä edelleen. Montakohan polvirukousta Brysselin suuntaan pitää vasureiden suorittaa päästäksemme tuosta perisynnistä? Ikävää tässä on se, että monilla äänestäjillä on juuri tuollaisia kummallisia käsityksiä vasureista. Kiitos Stillerin ja koko valtamedian.

2 kommenttia:

Timo Mäkitalo kirjoitti...

Ruben on ihan oivallinen.
Mies joka takavuosina älysi kutsua TV:ssa Seppo Kääriäistä savolaiseksi könkkötraktoriksi ei voi olla ihan tyhmä.
Kipeä kohta hänelläkin tuntuu olevan, joka ohjelmassakin vilahti kun mainittiin Juutalaisvaltion syntyyn vaikuttaneet rikolliset terroristijärjestöt. Herkkähipiäisyytensä ja etnisen taustansa siinä suhteessa hän on osoittanut aiemminkin kun joku on äitynyt arvostelemaan Juutalaisten toimia palestiinassa.
Luurankoja tuntuu näemmä kaapissa kolisevan vähän itsekullakin.

Anonyymi kirjoitti...

Rähmälläänolohan on osa suomalaista historiaa. Eikä ainoastaan historiaa vaan myös suomalaista nykyisyyttä. Ennen oltiin rähmällään itään, nyt länteen. Valitettavasti.

Nöyristely itään oli sitä kuuluisaa maan tapaa ja reaalipolitiikkaa Kekkosen johdolla, jolloin suomalainen hyvinvointivaltio rakennettiin.

Tätä maan tapaa toteutti kaikki suomalaiset puolueet oikealta vasemmalle, taistolaiset kritiikittömimmin. Asian voi varmistaa vaikkapa Ilkka Kanervalta tai Paavo Väyryseltä.

Myös suomalainen elinkeinoelämä oli vahvasti mukana rähmälläänolotalkoissa ja voitot olivat taatut.

Nyt, kapitalismin kriisistä ja sen ahneudesta, suomettumisesta länteen sekä hyvinvointivaltion alasajosta, äänestäjien huomio halutaan kääntää epäoleellisuuksiin. Kokoomuksen työväenretoriikka (ja jopa joidenkin taistolaisaikaiset traumat) peittävät alleen puolueen raakaa rosvokapitalismia myötäilevän politiikan.


"Vasemmistoliitto on eri asia kuin kommunistit."
Harri, voisitko muuten valistaa, mitkä konkreettiset asiat erottavat Vasemmistoliiton ja SKP:n toisistaan? Mitä eroa politiikassa?