lauantai 7. marraskuuta 2009

Olutsyöpä

Globaali tietoisuus terveydestä etenee huimin askelin kohti täydellisyyttä alalleen epäitsekkäästi uhrautuvien tutkijoiden ansiosta. Pian varmaan elämme kaikki terveinä pitkän ja tylsän elämän.
Maailman terveysjärjestö nosti alkoholin sisältämän asetaldehydin syöpävaarallisten aineiden ykkösluokkaan, samaan kategoriaan esimerkiksi asbestin kanssa. Kohta ei enää sovi juoda viinaa, jos haluaa välttää syövän. Saattaahan se noin olla tutkijoiden niin sanoessa, mutta entä sitten? Luuleeko joku tosissaan, että kaikki alkavat tuon tiedon saatuaan elämänsä hukanneiksi raittiiksi itujensyöjiksi? Pitäisikö alkoholin valmistaminen, kauppa ja käyttö kieltää, kuten asbestinkin kohdalla? Ovatko tutkijat kammioidensa yksinäisyydessä taas keksineet jotain todellisuudesta irrallaan olevaa näennäisfaktaa? EU-lainsäädännön mukaan terveydelle vaarallisia elintarvikkeita ei saisi valmistaa tai markkinoida. Onko siis odotettavissa, että joku tiukkapipoinen elämästä vieraantunut EU-kansalainen nostaa kanteen ja vaatii valmistajilta korvausta siitä, että ne ovat myyneet laitonta tuotetta? Tämähän menee ihan ameriikan malliin.
Eilen oli ammattiosaston kokous Waltikassa ja siellä oli myynnissä tuota syöpää aiheuttavaa myrkkyä. Onneksi en sitä nauttinut kuin muutaman oluen verran. Syöpäriskini jäi sillä erää melko vähäiseksi. Sanokoot terveysfasistit mitä hyvänsä, niin tänään taidan tuota riskiä kasvattaa muutamalla kossulla ja tupakoimalla useita savukkeita.

2 kommenttia:

Timo Mäkitalo kirjoitti...

Alkoholin valmistusta ja kauppaa ei asetaldehydin takia voi suoraan kieltää koska sitä ei viinassa ole. Nauttiminen voitaisi kieltää koska akoholista muuntuu osa kyseiseksi myrkyksi vasta nautiskelijan elimistössä. Aiemmin se oli pahimpia syyllisiä krapulan syntyyn, nyt siis karsenogeeni. Toisaalta alan miehet kuolevat mitä suurimmalla todennäköisyydellä muihin tauteihin ennen kuin syöpä ehtii kehittyä.
Rattoisia nautintohetkiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tutkimuksiahan tehdään joka päivä. Jotkut jopa saavat siitä elantonsa.
Alkoholin vaarallisuudestakin ollaan monta mieltä. Pieninä annoksina jopa löytyy terveysvaikutteisia asioita. Mm. verenkiertoon vaikuttaa virkistävästi, flafonoideja sisältävät (punaviini)jopa sydämentoiminnan ylläpitämiseen.
Tupakka taas, enpä ole löytänyt yhtäkään puolestapuhujaa terveysvaikutteisesti!
t Leila