torstai 5. marraskuuta 2009

Mätkykiukuttelua

Taas on se aika vuodesta kun etenkin julkkikset lehdissä kiukuttelevat saamistaan veromätkyistä. Eilen asialla oli Iltalehdessä showtanssija Johanna Tukiainen. Arvon tähtösen mielestä verotus on laillista varastamista ja hänen mätkynsä perustuvat lähinnä verokarhun laskemaan julkisuuslisään. Voi poloista! Onhan se ikävää kun tienesteistään joutuu rahvaan tapaan verojakin maksamaan. Jälkiveroilta on varsin yksinkertaista välttyä maksamalla ansioistaan ajoissa riittävästi veroa. Itse olen aina tehnyt niin, enkä vielä koskaan ole joutunut jälkiveroja maksamaan. Ymmärrän kyllä, että taiteilijoiden ansiot eivät ole yhtä säännöllisiä kuin tavallista työtä tekevillä, vaan ne saattavat vaihdella suurestikin. Siltikään ei pitäisi olla ylivoimaisen vaikeaa ennakoida tulevia ansioita edes kuukauden verran eteenpäin ja maksaa ajoissa veroja tarvittava määrä. Eiköhän esiintymiset ja niistä maksettavat palkkiot nyt kuitenkin sovita hyvissä ajoin etukäteen. Naurettavaa kuvitella, että veroilta voisi välttyä jättämällä ne ennakkoon maksamatta. Siitä seuraa vain mätkyjä. Kaikkien meidän on kannettava vastuumme yhteiskunnasta verojen muodossa, se ei ole varastamista. Kokonaan toinen asia onkin sitten verotuksen oikeudenmukainen kohdistuminen eri tuloluokkiin ja tulolajeihin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nämä turhat julkkiksethan vain suoltavat typeryyttään ja ymmärtämättömyyttään julkisuuten sen, mitä heidän palveluitaan käyttävä ylempi porvaristo heille kuiskuttelee.

Huolestuttavampaa on tämän ylemmän porvariston, Suomen rikkaimman kansanosan asenne verojen maksuun ja siis julkisten palvelujen rahoitukseen. Veroja kierretään sumeilematta ja valtion tukia nostetaan häpeilemättä. Se on sitä aikamme isänmaallisuutta.

Progressiivisesta verotuksesta on osittain tullut jopa regressiivinen. Kiitos porvarihallitusten. Mitä rikkaampi olet, sen pienempi on suhteellinen veroasteesi. Verouudistukset ovat näin palvelleet kaikkein rikkaimpien etuja.

Verotulojen vähentyessä myös niiden kohdentaminen kuvaa räikeästi vallitsevia arvoja. On käynnissä julma priorisointi!

Kun huippuyliopistot, huippulukiot, huippukampukset kylpevät rahassa, niin samalla rajut leikkaukset kohdistuvat niin koulutoimeen, vanhustenpalveluihin kuin sosiaali- ja terveydenhuoltoon.

AVOHOITO on aikamme mantra, jota hoetaan, kun säästöjä psykoosipotilaiden ja vanhusten hoidossa haetaan. Siis potilaat kotiin ja pillereitä naamaan. Kyllä se siitä.

Täytyy kuitenkin muistaa, että toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. Aina löytyy tilaa ja hoito on ensiluokkaista, jos sattuu kuulumaan siihen ylempään porvaristoon. Eipä siis kannata olla köyhä.