tiistai 30. syyskuuta 2008

Hurskastelua

Tässä suora lainaus Valkeakosken Perussuomalaisten kotisivuilta:
”Vastoin konsulttien esityksiä vanhusten laitospaikkoja ei tule vähentää, sillä jonot vanhainkoteihin ovat nytkin pitkät, Vuodeosasto ei ole vanhusten pitkäaikaissijoittamista varten. Kotihoidolle on taattava riittävät resurssit, että myös ne yksin kotonaan asuvat vanhukset, jotka eivät itse pysty oikeuksiaan vaatimaan, tulevat asianmukaisesti hoidetuiksi.
Omaishoitajien jaksamisesta tulee huolehtia paremmin. Hoitoapua kotiin ja riittävät lepojaksot kaikille omaishoitajille.”
Eilen lueskelin sosiaali- ja terveyslautakunnan pöytäkirjaa, joka kertoi vallan muuta Perussuomalaisten linjauksista. Ymmärsinköhän jotain väärin, vai ovatko Perussuomalaiset itse ymmärtäneet huonosti omat julistuksensa?
Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa 2.9. Perussuomalaisten ehdokkaana olevat Kati Annaniemi ja Kimmo Seppälä eivät kannattaneet Vasemmistoliiton ehdotusta säilyttää laitoshoitopaikkoja tarpeellinen määrä, eivätkä myöskään Vasemmistoliiton ehdotusta kotihoidon henkilöstön lisäämisestä. Omaishoitoon Vasemmistoliitto esitti varattavaksi riittävästi määrärahoja ja luopumista kriteerit täyttävien asiakkaiden karsimisesta. Tämäkään ehdotus ei sopinut Perussuomalaisille. Näyttää myös siltä, että Annaniemi ja Seppälä ovat halukkaita lopettamaan Naakan neuvolan, koskapa vastustivat vasureiden ehdotusta Naakan neuvolan säilyttämisestä.
Kokouksessa muutosehdotuksia tekivät ainoastaan vasureiden edustajat. Muille näytti kelpaavan virkamiesten tarjoama niukkuuden jatkamisen linja. Äänestystulokset olivat tutut 7-3. Vasurit eivät saaneet esityksilleen tukea muilta ryhmiltä, vaikka esim. kristillisten Ulla Karppila tänään paikallislehdessä tuttuun tapaansa hurskasteli vanhuksista huolehtimisen tärkeydellä.
Tällaisia fariseuksia meillä on päättäjinä. Toivottavasti ei kauaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisikohan Annaniemi ja Seppälä noita Veikko Vennamon parjaamien "seteliselkärankaisten" poliittisia jälkeläisiä?

Kun taas Karppilan hurskaus ilmeisesti on sen verran väljää laatua, että poliittinen hurskastelu ei mielenrauhaa häiritse.

Mykkä Todistaja

Anonyymi kirjoitti...

Sitten lisää perussuomalaisuutta. Kun Rautsi äänesti hallituksessa demarin kanssa Pihlisjutussa, olikohan se jo uuden liittymän Kepu-Sit-Peruss.:n
ensimmäinen yhteisesiintyminen. Jos näin on, anna minun kaikki kestää, että Nurmokin vielä.
koti.mbnet.fi/eerovee