torstai 4. syyskuuta 2008

Mitäänsanomattomat

Olipa tässä taannoin kaverin kanssa puhetta kuluttajavastuulaista, ja siitä tuli sitten myöhemmin mieleen, että miten kuluttajavastuu toteutuu sitoutumattomia äänestäessä.
Mahtaako toteutua mitenkään?
Saattaa nimittäin käydä niin, että kun äänestää hyvää tyyppiä, joka on äänestäjän kanssa samaa mieltä, eikä hän pääsekään läpi, niin silloin äänestäjän antama ääni hyödyttää jotain toista sitoutumatonta, joka puolestaan saattaa olla äänestäjän kanssa aivan päinvastaista mieltä.
Sitoutumattomien listalla kun todellakin saattaa olla laidasta laitaan mitä erilaisimpia mielipiteitä, aivan vastakkaisiakin, heitähän ei yhdistä muu kuin puolueisiin kuulumattomuus.
Pyydät siis euroa ja saatkin maksaa euron. Missä kuluttajansuoja?
Puolueissa tätä ongelmaa ei ole.
Vaikka esim. Vasemmistoliitossa on paljon sitoutumattomia ehdokkaita, niin kaikkia heitä yhdistää jonkinlainen sympatia vasempaan laitaan ja sen mukaiseen ajatusmaailmaan.
Sitoutumattomat ehdokkaat Vasemmistoliitossa eivät kuitenkaan halua ottaa jäsenkirjaa, vaan haluavat toimia yhdessä jäsenkirjan omaavien kanssa. Heillä on täysi vapaus toimia periaatteidensa mukaisesti, mutta ne periaatteet ovat monesti yhteneväiset Vasemmistoliiton kanssa.
Eikä moitteita ole annettu, eikä anneta, jos Vasemmistoliiton ryhmän valtuutettu toimii oman päänsä mukaan.
Silloin on jonkinlaista kuluttajansuojaa äänestäjällä olemassa.
Samaa voi sanoa muistakin puolueista, paitsi että muissa puolueissa ei sitoutumattomille edustajille suoda lainkaan niin suurta vapautta, kuin Vasemmistoliitossa, ei etenkään demareissa, jotka eivät yleensäkään suvaitse listoillaan sitoutumattomia ehdokkaita.
Sitoutumattomat ovat siis täysin turha ryhmä, oikeasti paikallinen puolue vailla omaa ohjelmaa, sekalainen, periaatteeton ja vallanhaluinen seurakunta. Varmaan käytännöllinen apuri valtaapitäville ryhmille, koska sitoutumattomista vailla omia yhtenäisiä ajatuksia ei ole harmia valtaapitäville.
Oikeastaan kyseessä on mitäänsanomattomat.

Ei kommentteja: