torstai 25. syyskuuta 2008

Lehtikatsaus

Kirjoittelu Lokatorvessa on selkeästi vilkastunut näin vaalien lähestyessä.
Muutamaa tämänpäiväistä kirjoitusta pitänee kommentoida.
Ensinnäkin Pippurisessa nimimerkki ”Kaksi ammatin omaavaa työtöntä” ihmetteli Tervasaaren poispotkittavien duunareiden kovia ansioita, korotettua päivärahaa ja sairaskassaetuja, kaivaten muillekin työtä hakeville samoja etuja. Nimimerkin takaa on helppo heitellä mitä vaan, vaikka täyttä soopaa. Ilmeisesti kirjoittajan tarkoitus olikin lähinnä provosoida. Hyväntahtoisena ihmisenä siis toteutan kirjoittajan toiveen ja provosoidun. Tässä muutama fakta.
Muutosturva, kun työntekijä irtisanotaan tuotannollisesta ja taloudellisesta syystä, perustuu lakiin ja on kaikille työttömyysuhan alla oleville sama.
Sairaskassaan kuuluminen on tavallaan vapaaehtoinen henkilökohtainen vakuutus. Kassasta saatavat edut kustantavat sen jäsenet, ei muut. Ansiot paperiteollisuudessa ovat kohtuullisella tasolla, eivät kuitenkaan mitään tähtitieteellisiä. Eivät ne kadehtimisen arvoisia ainakaan ole. Niistä ansioista maksetaan runsaasti veroja, joista me kaikki hyödymme. Mikä siis mättää?
Demareiden Pentti Hupanen puolestaan kaipasi terveyskeskuksen ajanvaraukseen parannusta.
Niin minäkin kaipaan, ja siksi tein asiasta viime valtuustossa kyselyn. Hienoa, että ongelmaan halutaan tarttua muuallakin kuin Vasemmistoliitossa.
Kannattaa lukea myös Paavo Järvenpään kirjoitus, jossa hän ansiokkaasti kertaa menneitä tapahtumia asettaen Toopen väitteet kyseenalaiseen valoon. Pieni lipsahdus taisi Paavolla käydä yhdessä kohtaa vuosilukujen suhteen. Noitahan sattuu meille kaikille aina välillä, eikä nytkään kirjoituksen ydinsanoma siitä kärsinyt.

Ei kommentteja: