perjantai 5. syyskuuta 2008

Kunnan tehtävä

Päivän paikallislehdessä kerrottiin sivun verran koskin kokoomuslaisten koulutustilaisuudesta ja heidän vaalikampanjastaan.
Silmissäni särähti otsikko: ”Yrittäjyyden edistäminen on kunnan tärkein tehtävä”, joka juttua lukien selvisi oikein professorimiehen lausahdukseksi. Ei kai nyt sentään!
Kyllähän asia on niin, että kunnan ensisijainen tehtävä on tuottaa asukkaille heidän välttämättä tarvitsemiaan palveluja, kuten koulut, päivähoito, terveydenhoito, vanhustenhoito, vesi, kadut ym.
Se rahoitetaan pääasiassa veroilla, maksuilla ja valtionosuuksilla.
Riittävien verotulojen ja kunnan elinvoimaisuuden turvaamiseksi on toki tärkeää edistää yrittäjyyttä tarjoamalla esim. teollisuustontteja, toimitiloja, neuvontaa yms.
Koskin Kokoomuksen nettisivuilla on lista heidän tulevista ehdokkaistaan.
Laskujeni mukaan ehdokkaita on tällä hetkellä 26.
Täytyy myöntää, että vaalipäällikkö Kiuru ilmaisi asian taitavasti kertoessaan, että aivan täyttä listaa (64 ehdokasta) tuskin saadaan. Vielä puuttuu aika monta, vai putkahtaakohan niitä Kokoomus-Toivoja (ei Sukari) jostain piilosta päivänvaloon juuri ennen takarajaa…
Lohdutukseksi voin kertoa, että me Vasuritkaan emme ihan täyttä listaa saa kasaan, mutta laatu korvaa määrän.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Niinhän se on aina ollut, että toiset kannattaa yrittäjyyttä, toiset ei. Eikäpä siinä mitään pahaa ole. Kunnioitan "vassujen" yrittäjäantipatiakantaa. Oiken sanoit, että veroja pitää saada.
Olen samaa mieltä. Hyvä yrittäjyys tuo yhteisöveroja ja helpottaa tällä tavoin tavallisen ihmisen verotaakkaa. Ei kait siinäkään mitään pahaa ole. Eilisen jälkeen on tullut kaksi ehdokasta lisää. Toivottavasti sama tahti meillä jatkuu. Tällaista keskustelua on kiva käydä, kun pysytään asialinjalla. Hyvä Harri.
koti.mbnet.fi/eerovee