tiistai 11. marraskuuta 2008

Perinneiltama

Eilinen kaupunginvaltuuston budjettikokous menikin nopeammin kuin moniin vuosiin.
Muuta perinteestä poikkeavaa kokouksessa ei sitten ollutkaan. Totuttuun tapaan asiat päätettiin valtaryhmien, demareiden ja Kokoomuksen, ennalta sopimalla tavalla keskustan, kristillisten ja Perussuomalaisten myötäillessä kiltisti mukana. Oikeastaan aika huvittavaa olikin demaripomon toteamus, että budjetti ei ollut sellainen kuin he olisivat halunneet.
Miten niin ei ollut?
Demareilla varmasti olisi ollut mahdollisuus saada tahtonsa läpi ja budjetista mieleisensä.
Turhaa sanahelinää.
Vasemmistoliitolla oli erilainen näkemys siitä, mihin asioihin tulisi panostaa ensi vuonna.
Vasurit myös toimivat näkemyksensä mukaisesti ja perinteiseen tapaan näkemyksemme ei saanut valtuuston enemmistöä puolelleen. Ilahduttavaa oli kuitenkin havaita, että kannatusta esityksillemme tuli satunnaisesti muista ryhmistä, paitsi demareista. Demareissa ei toimita vastoin ryhmäpäätöksiä.
Hivenen jäi harmittamaan se, että ryhmämme piti ehdottaa lisähenkilöstön palkkaamista kotihoitoon. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, koska valtuutettumme, jonka piti ehdotus tehdä, ei huomannut ajoissa pyytää puheenvuoroa. Olisimme toki senkin äänestyksen hävinneet, mutta silti. Yrittää pitää aina.
Entä jos emme olisi esityksiämme tehneet ja äänestyttäneet valtuustoa?
Vaikka oli varsin epätodennäköistä, että esityksemme olisivat tulleet hyväksytyiksi, niin toisin toimiminen olisi tarkoittanut budjettiesityksen hyväksymistä sellaisenaan. Turha olisi ollut silloin selitellä, että kyllä me olisimme muuta halunneet, mutta, mutta, mutta….
Jos olemme jotain mieltä, niin silloin myös toimimme sen mukaisesti. Häirikön ja kaiken vastustajan leimanhan siinä toki saa, mutta vaihtoehto on periaatteista luopuminen ja sanojen syönti. Se ei sovi sieluun.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Harri,

Kuten toteatkin, julkisuuteen välittynyt kuva Vasemmistoliiton toiminnasta valtuustossa on kaiken vastustaminen. Kuvaa vahvistaa vielä Valkeakosken Sanomien yksipuolinen journalismi, jossa vasurien vaihtoehtoiset esitykset joko jätetään kokonaan kertomatta, kerrotaan tarkoituksenhakuisesti väritettyinä tai leimataan populistisiksi. ( Miksi muuten kokouksia ei televisioida? )

Ei liene ylivoimaista blogissasi tuoda esiin vasureiden valtuustoesitykset perusteluineen ( ainakin oleellisimmat ). Näin konkretisoituisi ainakin niille, jotka blogiasi lukevat, ne periaatteet, joihin esitykset perustuvat.
Esim.:
Mihin perustuu näkemys, että lautakuntapaikkajako ei ollut demokraattinen? Eikö Laakso ollut ymmärtänyt mitä vaalien alla oli sovittu vai poikkesiko jako sovitusta?
Tai miksi Järvenpään näkemys ( VS ) sosiaali- ja terveystoimen budjetista poikkeaa täysin muiden haastateltujen näkemyksistä? jne.

Anonyymi kirjoitti...

Oliko lautakuntapaikkojen jako demokraattinen vai ei, voitanee sanoa, että se oli sellainen kuin yksimielisesti sovittiin, siis valtuustopaikkojen perusteella. Olkoonkin, että muistiota ei tuosta tehty, miehen (tai/ja naisen) sanaan pitää luottaa. Ongelmaksi asian teki perussuomalaisten/kepun/sitoutumattomien vaaliliitto, jolle ei nyt vaan mahtanut mitään.Mielestäni jako oli rehellinen ja vasemmistoliittoa huomioitiin enemmän kuin vaalitulos olisi myöten antanut.
koti.mbnet.fi/eerovee