keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Vaihteeksi positiivista

Pitkästä aikaa kuului jotain positiivista suuresta ja mahtavasta Ameriikan maasta.
Barack Obama voitti vaalit ylivoimaisesti. Nyt ei republikaaneja pelastanut edes ääntenlaskenta, kuten viimeksi.
Neekeri Amerikan presidenttinä on jo sinänsä historiallista. Hivenen huolettaa se, että Ameriikassa riittää asehulluja punaniskoja, jotka fundamentalistisaarnaajien yllyttäminä saattavat tarttua aseeseen.
Näyttää siltä, että amerikkalaiset ovat saaneet tarpeekseen sotaseikkailuista ympäri maailmaa
” vapauden ja demokratian ” puolustamisen nimissä. Tuo velkarahalla maksettu ristiretkipolitiikka on käynyt tavallisille amerikkalaisille kalliiksi. Tulokset ovat nähtävissä. Kymmenet miljoonat köyhät ja kodittomat tuntisivat olonsa varmaan turvallisemmaksi ilman ”terrorisminvastaista” sapelinkalistelua. Nyt voi olla pieni, korostan pieni, mahdollisuus toisenlaiseen politiikkaan.
Maailma saattaa vastaisuudessa olla aavistuksen verran turvallisempi paikka meille kaikille.
Muistaa kuitenkin kannattaa, että kyllä demokraattipresidentitkin ovat osanneet huseerata sotajoukkoineen ympäri maailmaa.
Ajattelin kauhulla sellaista tilannetta, jossa McCain olisi valittu presidentiksi ja sitten kuollut, onhan hän jo ikämies. Silloin tilalle olisi astunut varapresidenttinä Sarah Palin, nainen joka on lievästi sanottuna patavanhoillinen, kiihkouskovainen ja täysin tietämätön Alaskan ulkopuolisesta maailmasta. Nainen, joka uskoo kirjaimellisesti raamattuun, osallistuu noitien karkotus-seremoniaan ym. veisi maailman mahtavimman ydinasevaltion takaisin keskiaikaan.
Kyse ei ole pelkästä USA:sta, vaan koko maailmasta. Onneksi kauhuskenaarioni ei toteutunut.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

On tietenkin hyvä, että Obama voitti. Mutta täytyy kuitenkin muistaa, millä ehdoilla presidentit USA:ssa toimivat. Amerikkalaisen demokratian tasoa kuvaa hyvin kolmannen presidenttiehdokkaan kuluttaja- ja ympäristöaktivisti Ralph Naderin,74,perustelu ehdokkaaksi asettumisestaan vaihtoehtona pääehdokkaille: "McCainin ja Obaman ainoa ero on siinä nopeudessa, millä polvet kolahtavat lattiaan, kun suuryritysten edustajat koputtavat oveen". Vaihtoehdot lienevät vähissä, jos aikoo säilyä hengissä.