maanantai 12. tammikuuta 2009

Ei korotusta

Uuden valtuuston ensimmäinen kokous on nyt takana. Asialistalla olivat valinnat hallitukseen, lautakuntiin ja erinäisiin muihin luottamustehtäviin.
Itse tulin valituksi kaupunginhallitukseen. Se tietää työtä, paljon työtä. Mielenkiintoista työtä.
Valinnat olivat yksimielisiä, vaikkakaan kaikki eivät niihin olleet oikeasti tyytyväisiä, Vasemmistoliitossakaan. Tyytymättömyyttään osoittaa kuka mitenkin. Jotkut kiukuttelevat lehdessä ja jotkut muulla tavoin. Liian pieni hiekkalaatikko täynnä karkeaa sepeliä ja tylsiä puisia leluja.
Kyllä tämä homma menisi mahdottomaksi, jos kaikki heittäisivät lelut kehään kun eivät saakaan haluamaansa. En minäkään ole aina saanut, enkä silti ole vaippoja repinyt.
Positiivista oli, että valtuusto hylkäsi luottamushenkilöpalkkioiden korotusesityksen. Palkkiot siis pysyvät ennallaan. Äänestystulos oli niukin mahdollinen, 22 – 21. Korotusten hylkäysesityksen teki Kati Annaniemi (pers/sit) ja kannatuspuheenvuoroja käytti ainakin Esko Laakso (vas), Kai Muukkonen(vas) ja Mikko Nurmo (pers). Vasemmistoliiton ryhmä äänesti korotusesitystä vastaan.
Melkoisen vähällä keskustelulla sivuutettiin Palmurinteen vanhainkodin saneerauksen ja mahdollisen lisärakentamisen hankesuunnitelma. Se asia on melkoisen suuri, paitsi taloudellisesti, myös periaatteellisesti. Epäilen, että valtuutettujen enemmistö ei asian merkittävyyttä ymmärtänyt.
Tein siinä asiassa poikkeavan esityksen, jossa halusin Palmurinteen peruskorjattavaksi edelleen vanhainkotikäyttöön ja samalla kehitysvammaisten asuntolatilanteen ratkaisemista lisärakentamisella. Ilmeisesti valtuutetut olivat niin hullaantuneita ”tehostetun palveluasumisen” yksikön rakentamisesta sairaalan läheisyyteen yksityisin varoin ja puoliksi yksityisten tuottamin palveluin erinomaisuudesta ja edullisuudesta. Epäilin kerettiläisesti tuon ratkaisun vastaisuudessa koituvan kaupungille kalliiksi. Hävisin äänestyksen 38 - 5. Aina ei voi voittaa. Tehdyn ratkaisun hinta selviää aikanaan, kuten aikanaan selviää joitakin vuosia sitten tehdyn Apian lakkautuspäätöksenkin hinta. Vielä sitäkään ei tiedetä, paitsi että se on todella paljon.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelen kirjoitelmiasi! Vaikuttaa pettyneen miehen ajatuksilta. Ketkä sinut nyt on pettänyt? Omat vai vieraat!
Minun lähtöni yhteiseltä ahtaalta sepelilaatikolta puukamojen joukosta juontaa yksinkertaisesti yksityiselämän vuoksi, minkä Sinä tiedät todella hyvin.
Asioissa ollaan oltu suurinpiirtein samoilla linjoilla muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.
Siitä huolimatta onnittelen sinua hallituspaikasta. Samoin valtuutettuja kiitän, ketkä olitte palkkioiden korottamista vastaan.
Hyviä päätöksiä odotellen t Leila