sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Paperia

On se vain melkoinen määrä paperia mitä vuoden aikana päättäjille tulee. Sen taas huomasin tuossa ehtoon kuluessa setviessäni kaikkia lautakunnan, valtuuston ja hallituksen esityslistoja ja muuta postiljoonin tuomaa paperitavaraa. Osan heitin pois takan sytykkeeksi ja osan tallensin mappeihin mahdollista tulevaa tarvetta varten. Toisinaan tarvetta on ilmennyt kaivella esiin vanhoja päätöksiä, ja kuka mitäkin on äänestänyt.
Vietin viikonlopun Lautsiassa Vasemmistoliiton piirijärjestön kokouksessa ja toiminnan suunnittelutilaisuudessa. Siellä herkkiin korviini kantautui tieto, että Nokialla papereista on luovuttu. Siellä valtuutetuilla on kannettavat tietokoneet, johon kaikki esityslistat yms. lähetetään.
Nokialainen kehui tuota papereista luopumista onnistuneeksi ja edulliseksi ratkaisuksi. Hän väitti ratkaisun tuovan säästöjä pitkällä tähtäimellä. Niin saattaa olla.
Ei ole halpaa monistaa ja lähettää tonnitolkulla vuosittain paperia päättäjille. Sillä on hintansa.
Koneiden hankinta maksaa kyllä myös melkoisesti ja onhan myös hankittava ja maksettava nettiyhteydet.
Veikkaan, että jos täällä koskissa päätettäisiin hankkia päättäjille koneet, niin siitä syntyisi aikamoinen paheksunta. Rohkenen silti olla sitä mieltä, että kannattaisi varmaan tehdä laskelma siitä, tulisiko tuolla tavalla säästöjä. En kannata enkä tyrmää ajatusta ennalta, mutta raha lienee tässä asiassa melko ratkaiseva seikka.
Ennen laskelmia en ota kantaa asiaan tämän enempää.
Ja vielä. Ettei nyt vain kenenkään päähän pälkähdä ajatus, että jotenkin ajaisin omaa etuani, niin kerrottakoon, että minulla on jo nettiyhteys, pöytämallinen tietokone ja myös kannettava tietokone. En siis tarvitse kaupungin koneita.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

eikös tuon voisi osittain ratkaista sillä, että halukkaille valtuutetuille voitaisiin lähettää esityslistat sun muut paperit heidän ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen? Näin ollen ainakin vähenisi tuo paperijätteen määrä ja postinjakajakin/ kaupungin lähetti varmasti kiittäisi :) Uskoisin että suurimmalla osalla valtuutetuistakin tuo moderni sähköpostiosoite jo valmiiksi löytyy, ja on jopa ihan päivittäisessä käytössä.. Kannettavien hankinta kuulostaa äkkiseltään järjettömän kalliilta projektilta. Ja työllistäisi varmasti kaupungin nörtt.. siis mikrotukihenkilöitä suhteellisen paljon. Kuka vastaa ohjelmistojen hankinnasta ja kuka auttaa kun "tää kone ei nyt vaan toimi" tilanteissa..?Ja mitäs sitten kun valtuutetut vaihtuu ja Peran omat tiedostot on sielä kaupungin koneella..

No joo, nyt katsomaan täydellisiä naisia!