maanantai 26. tammikuuta 2009

Kiinalaiskuppaus

Eilisessä Aamulehdessä oli todella hyvä juttu aasialaisen omistajan tekosista Säterin suhteen.
Sama tarina pätenee moniin muihinkin ulkomaalaisomisteisiin yhtiöihin. Joskus on patamustaa porvarillista Aamulehteä kiitettävä ja nyt on se hetki. Toivottavasti juttu avaa ihmisten silmiä näkemään globalisaation ja vapaan markkinatalouden nurjan puolen.
Jutun mukaan aasialainen omistaja oli kupannut kaiken irrotettavissa olevan rahan omiin taskuihinsa pois Suomesta ja Säteriltä erilaisin järjestelyin. Laillisesti toki, mutta moraalisesti täysin ala-arvoisesti. Jos omistaja olisi toiminut asiallisesti, ei Säterillä olisi ollut hätäpäivää, eikä konkurssia olisi tapahtunut ja reilut 300 työntekijää olisi säilyttänyt työpaikkansa. Omistajaa sellainen ei kiinnostanut, vain nopea rahastaminen.
Tätä me nyt saamme kun olemme äänestämällä, tai äänestämättä jättämällä, antaneet vallan vapaan markkinatalouden meklareille ajattelematta oman maamme ja kansalaistemme etua. Olemme vannoneet vapaan kaupan ja pääomien vapaan liikkumisen nimeen. Globalisaatio on nähty pelkästään siunauksellisena asiana ja sitä on toteutettu pelkästään rahamaailman ja bisnesmiesten ehdoilla. On unohdettu tosiasia, että mikä on hyvä bisneksille, ei välttämättä ole hyvä ihmisille. Tuon kaiken mahdollistavista päätöksistä kantavat vastuun ennen kaikkea porvaripuolueet, mutta myös Sdp myötäilemällä ja toimimalla täysin porvarillisen ideologian mukaisesti.
Laskun maksamme me tavalliset suomalaiset duunarit ja veronmaksajat.

Ei kommentteja: