maanantai 5. tammikuuta 2009

Säästövinkki

Vahva virtaus kirkosta poispäin näyttää jatkuvan ja jopa voimistuvan.
Viime vuonna kirkon jätti noin 50 000 henkeä. Kirkkoon kuuluu enää noin 80 % suomalaisista ja jos viimevuotinen eroamistahti jatkuu, niin kymmenen vuoden päästä enää 70 %. Kirkon omien tutkimusten mukaan vain muutama kymmenen prosenttia suomalaisista uskoo kirkon sanomaan. Jäsenmäärässä ja uskomisessa onkin huomattava ero.
Veikkaanpa kirkosta eroavien määrän kiihtyvän lähiaikoina entisestään sukupolvien vaihtumisen myötä. Monikaan nykyisistä keski-ikäisistä ja etenkään nuoremmista eivät koe kirkkoa millään lailla tärkeäksi, vaan lähinnä aikansa eläneeksi instituutioksi. Kalliiksi muodollisuudeksi.
Keskimääräinen kirkollisvero lienee 300 - 400 euroa vuodessa.
Niiden, jotka eivät pappien pajatuksiin usko, ei olekaan mitään järkeä kuulua kirkkoon ja maksaa siitä hyvästä satoja euroja vuodessa.
Eri asia on, jos uskoo kirkon julistamaan sanomaan. Silloin kirkkoon kannattaa kuulua.
Turha pohtia myöskään kaikenlaisia käytännön asioita, kuten nimen antoa lapselle, häitä, hautajaisia ym. Ne hoituvat helposti ilman kirkkoakin. Ja paljon halvemmalla. Tätä säästövinkkiä kannattaa miettiä. Eroaminen käy helposti myös netin välityksellä osoitteessa: http://www.eroakirkosta.fi/

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sinähän ihan selvästi mainostat kirkosta eroamista! Saanet siitä(kin) varmaan kiitosta! Minä en saanut kun kirjoitin koskinverkossa Toivontuvan tarvitsevan lahjoituksia ruokailun järjestämiseen. Ilman katkeruutta kuitenkin, en ole siitä pahoillani. Kirkkoon kuulumisessa olen kanssasi samaa mieltä, turha maksaa pelkälle instituutiolle isoja summia vuodessa, mitä vastaan ei saa yhtään mitään. Kaikki mitä sieltä tarviit, joudut maksamaan samalla tavalla, olet sitten maksanut kirkollisveroa tai et. Mitä tulee taas jumaluusoppiin ja tuonpuoleiseen, uskoa voi ilman maksuakin!
t tähtitaivasta ja kuutamoa ihaileva Leila