sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Arkkuja odotellessa

Suomalaiset sotilaat olivat taas iskun kohteena Afganistanissa. Puolustusvoimien mukaan Afganistanissa on tehty tämän vuoden aikana suomalaisjoukkoja vastaan noin kymmenen iskua. Aiemmissa iskuissa ei ole loukkaantunut ketään, mutta on vain ajan kysymys milloin, ja kuinka monen, suomalaisen sotilaan paluumatka kotimaahan tapahtuu arkussa.
Olen ymmärtänyt rauhanturvatoiminnan niin, että taistelevat osapuolet eivät ole rauhanturvaajille vihollisia, vaan tarkoitus on olla kummankin osapuolen hyväksymänä puolueettomana tarkkailijana osapuolten välissä. Afganistanissa tilanne ei ole tällainen ja siksi sotilaitamme myös tulitetaan. Suomi on leimaantunut sodan osapuoleksi.
Pidän perinteistä rauhanturvatoimintaa hyvänä ja kannatettavana. Aiemmat osallistumiset YK:n rauhanturvatoimiin ovat tuoneet maallemme positiivista mainetta rehtinä ja puolueettomana maana. Mukanaolo Afganistanin seikkailussa pilaa tuota mainetta ja on kaukana perinteisestä rauhanturvaamisesta. Suomen tulee pikaisesti vetäytyä pois Afganistanista. Hoitakoot amerikkalaiset omat sotansa itse.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole vaikea ymmärtää, että emme ole enää Afganistanissa rauhaa turvaamassa vaan SODAN osapuoli.

Sieltä pitäisi suomalaisten tulla mahdollisimman pian pois!

Sotiminen vieraalla maaperällä jenkkien rinnalla on kaikkea muuta kuin rauhanturvatoimintaa.

Kovin on porvarihallituksessa sisäistetty USA:n pokkurointi ja Nato-yhteensopivuus, että muutaman suomalaissotilaan henki ei paljon paina, kun kansakuntaa natotetaan.

Aika näyttää, kuinka monta suomalaissotilasta Häkämies ja Stubb ovat valmiita uhraamaan tässä "terrorismin vastaisessa sodassa", ennen kuin sotasyyllisyys alkaa painaa.