lauantai 3. lokakuuta 2009

Pelipuolue

Joihinkin asioihin on välillä vaikeata suhtautua vakavasti ja nyt on taas sellainen hetki, jolloin tuntemukset vaihtelevat itkun ja naurun välillä. Iltapäivälehti uutisoi tässä taannoin, että viimeksi Kokoomuksen listoilla vuoden 2007 eduskuntavaaleissa ehdolla ollut Aleksi Valavuori aikoo perustaa oman puolueen. Puolueen perustamisessa ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, jos puolueella on oikeasti jotain sanottavaa yhteiskunnallisiin asioihin. Valavuoren puoluehankkeesta olennaisen kertoo jo pelkkä työnimi: Pelaajapuolue. Puolueen ideologia tulisi olemaan hyvin pitkälle se, että puhuttaisiin avoimesti huippu-urheilusta, urheilumaailmasta, nuorisoliikunnasta ja esimerkiksi pokerista. Ennen kaikkea kyseenalaistettaisiin Veikkauksen ja RAY:n monopoli. Siinäpä sitä on ideologiaa kerrakseen. Nuo asiat kun ”pelaajapuolue” saa kuntoon, niin kyllä kelpaa lapsiperheiden, työttömien, köyhien, vanhusten, lasten ja sairaiden elellä maassamme. Ei huolta huomisesta kunhan RAY:n monopoli on murrettu!
Pelkokertoimeni ei kuitenkaan ole kovin suuri tuon ”puolueen” menestymismahdollisuuksien suhteen. Tämä ”puolue”hanke kuuluu samaan naurettavaan kategoriaan Piraattipuolueen kanssa. Molemmat ovat vain omaan napaan tuijottavia yhden asian liikkeitä. Jotta äänestäjä ei tulisi vallan pahasti petetyksi, niin kyllä puolueella täytyy olla mielipiteitä ihmisten elämään oikeasti vaikuttavista asioista, kuten taloudesta, työllisyydestä, vanhusten hoidosta, koulutuksesta jne. Kun nämä uusia ”puolueita” lähinnä kai huvikseen perustavat egoistit sanovat, että jokainen ehdokas toimii noissa asioissa näkemyksensä mukaisesti, niin se on aikamoista äänestäjien sumuttamista kaikenlaisten kunnallisvaaleista tuttujen sitoutumattomien listojen tapaan. Kun kunnallisvaaleissa äänestää yhtä mielestään hyvää sitoutumatonta ehdokasta, niin suhteelliseen vaalijärjestelmään perustuen äänestäjän antama ääni hyödyttää myös jotain toista sitoutumatonta ehdokasta jolla saattaa olla aivan täysin äänestäjän tahdon vastaiset näkemykset.
Noin se toimii myös noiden uusien yhden asian ”puolueiden” kohdalla koska he eivät kerro näkemyksiään kuin vain siitä yhdestä asiasta. Äänestettäessä ihan oikeita puolueita voi äänestäjä olla varma, että vaikka oma ehdokas ei menisikään läpi, niin ainakin tulee autettua jotain muuta samanmielistä ehdokasta pääsemään läpi.
Ettei puoluebuumi jäisi puolitiehen niin voitaisiinhan vielä perustaa esimerkiksi potkupallopuolue edistämään jalkapalloilua, naamakirjapuolue ajamaan kaikille Suomen kansalaisille pakollista jäsenyyttä Facebookissa, ajokoiramiespuolue, tennispuolue, kirjailijapuolue tai antipuolue lopettamaan kaikki puolueet.
Hei haloo! Kyllä ihan oikeasti pitäisi vähän enemmän kunnioittaa demokratiaa ja äänestäjiä, ettei lähdettäisi pellelinjalle. Äänestäjälläkin täytyy olla jonkinlainen kuluttajansuoja.

Ei kommentteja: