perjantai 30. lokakuuta 2009

BB-nerot

Olihan tämä nyt toki yleisesti tiedossakin, että Big Brother- taloon pyrkijät ja päässeet eivät ole ainakaan niitä ihan Mensan jäseniksi kelpaavia. Taas kerran tuo jo entuudestaankin vankka näkemykseni sai vahvistuksen, kun BB-kilpailija Kätlin loihe lausumaan, että ”Filippiinit sijaitsee jossain kylmässä, ehkä Grönlannissa". Tuo järjen jättiläinen arveli myöskin, että ”asukkaita Filippiineillä on varmaan vähemmän kuin Suomessa". Eihän tuollaisten lausumien toki pitäisi yllättää, koska eihän kukaan täysjärkinen BB-taloon edes pyri. Turha siksi kai on odottaakaan kilpailijoilta suurta sivistystä, mutta edes vähäisiä perustietoja maailmasta olisin uskonut löytyvän. Mitähän heidän päässään oikein liikkuu? Biletys? Seiskan etusivu? Ei mitään? Ameriikassahan tällainen tietämättömyys on pikemminkin sääntö kuin poikkeus, mutta että täällä sivistysvaltio Suomessakin.
Koulutoimen olisi nyt kyllä syytä vakavasti pohtia, mikä on mennyt pieleen opetuksen perille menossa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huomioi yksi oleellinen asia. Tyttö on virolainen ja tullut Suomeen 16-vuotiaana, joten maantiedon opetus on saatu Virossa. Se siitä opetuksen tasosta,

Anonyymi kirjoitti...

Fiksuutta ei tuo oppiarvo, vaan ihmisen sisäinen ajatusmaailma. Kätlin on BB-talon fiksuimmasta päästä oleva nuori nainen, ei heilu siellä räkä roikkuen, jokaisen äijän peiton alla sutinaa harrastamassa.Jos nyt bilettääkin niin kuin muutkin nuoret.
Jos tämä lipsahdus maantieteellisestä sijainnista mielestäsi tekee hänestä vähemmän järkevän, niin meitä on sitten paljon näitä armaassa suomen maassa.
Se kyllä pitää paikkansa että tyhmyys tiivistyy joukossa, ja sen kyllä näkee äijäenergia porukassa.
Muuallakin kuin BB-talossa!
t Leila