keskiviikko 12. elokuuta 2009

Jarruttajaporvarit

Päivä päivältä käy selvemmäksi mikä ryhmittymä kaupungissamme puuhastelee kehityksen jarruna voimallisimmin. Eilen tämä näkemys taas vahvistui kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa. Toukokuussa kaupunginhallitus ilmaisi selkeän tahtonsa korjata Leppälän koulu. Tuo päätös jäi Kokoomusta närästämään ilmeisen suuresti ja nyt he tekevät kaikkensa tuon päätöksen mitätöimiseksi. Kesäkuussa kasvatus- ja opetuslautakunnan piti tehdä päätöksiä hallituksen linjauksen mukaisesti Leppälän remontista, mutta Kokoomus sai Kristillisten ja Keskustan avulla lautakunnan tekemään toisenlaisen päätöksen. Eilen sama kuvio toistui. Leppälän koulun remontista piti tehdä päätös. Porvarit kuitenkin enemmistönsä turvin äänestyttivät lautakunnan päätökseksi asian palauttamisen uudelleen valmisteluun, jossa huomioidaan Sointulan, Leppälän ja Haukilan koulujen kunto sekä näiden kolmen koulun jatko. Tuollaista vetkuttelua ja poliittista peliä ei voi selittää kuin sillä, että porvareilla on kova hinku lakkauttaa ainakin osa noista kouluista. Kuntalaisten, lasten ja lasten vanhempien mielipide ei tuossa arvottomassa pelissä näytä merkitsevän mitään. Nyt olisi jo korkea aika taata koulurauha ja kehittää kaupunkiamme koulu- ja lapsiystävälliseen suuntaan. Se ei vain näytä noille jarruttajille sopivan.
Ja vielä lopuksi mielenkiintoinen pikku yksityiskohta. Kuulemani mukaan useampikaan lautakunnan jäsen ei muista kuulleensa Kokoomuslaisen kaupunginhallituksen edustajan lautakunnassa kertoneen kaupunginhallituksen toukokuisesta päätöksestä kouluverkon ja Leppälän suhteen. Olisi pitänyt, vaikka päätös ei häntä miellyttäisikään.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Koululautakunnan päätös oli järkevä. Mieluummin on katsottava kokonaisuuksia eikä sen yksittäisiä osia. Anteeksi vaan, että tämä ei mielyttänyt vassuja.

Anonyymi kirjoitti...

"Mieluummin on katsottava kokonaisuuksia eikä sen yksittäisiä osia".

Aivan, kas kun ei huomattu!

Tekstihän on naiiviudessaan kuin itsensä A. Stubbin suusta. Retorista munkkilatinaa.

Mitä on tuo porvareiden "katsottava kokonaisuus"?

Mitkä koulut tulisi lakkauttaa ja milloin? Mitkä kunnostaa ja milloin?

Ei kannattaisi heittäytyä vakavassa asiassa kokoomuslaiseen imagoleikkiin lasten kustannuksella.

Anonyymi kirjoitti...

Mitkä koulut pitäisi lakkauttaa ja mitkä pitäisi kunnostaa? Siitähän tässä on juuri kysymys. Samaa mieltä siis olemme. Luulin, että tänne voi kirjoitella omia ajatuksia tölvimättä porvariksi. Taisin olla väärässä paikassa.

Anonyymi kirjoitti...

Miten niin "tölviminen porvariksi"?

Monelle porvarius on kunnia asia sekä ensimmäinen askel ja itse asiassa edellytys "suurempien lihapatojen ääreen". Ristinsä kullakin.

Mutta vielä itse asiaan.

1)Kaupungin valtuusto on jo taannoin tehnyt linjauspäätöken pienkoulujen jatkuvuudesta. Päätöshän edellyttää, että koulun oppilasmäärä on alle 20 kahtena vuonna peräkkäin, jotta koulu voidaan lopettaa.

2)Kaupungin hallitus on myös tehnyt linjauspäätöksen, että Leppälän koulu peruskorjataan.

Edellämainitut päätökset ovat mielestäni täysin yksiselitteisiä. Siksi lautakunnan änkyröinti tässä vaiheessa on täysin edesvastuutonta oppilaita, heidän vanhempiaan ja opettajiaan kohtaan.

Kysynpä siis uudelleen. Mikä on se "kokonaisuus", jota lautakunnan enemmistö (lue: porvarit) hakee ja joka ei sovi em. päätösten linjauksiin?

Vastata voi vaikkei miellyttäisikään vassuja. Eikä porvariuskaan ole välttämätöntä.