perjantai 18. syyskuuta 2009

Kenraali puhuu asiaa

Entinen puolustusvoimain komentaja Gustav Hägglund puhuu asiaa. Hän taitaakin olla järkimies. Kenraalin mielestä Suomen joukot eivät kuulu Afganistaniin, eikä Suomen tulisi osallistua "tarpeettomaan sotimiseen". Kenraali toteaa myös, aivan oikein, että Suomesta on tullut sisällissodan osapuoli ja etteivät suomalaiset sovi taisteluihin, joissa pitää hyökätä ja tappaa ihmisiä. Tätä eivät johtavat poliitikkomme ole huomanneet. Hägglund kuitenkin lieventää stubbilaisten näkemyksistä poikkeavia mielipiteitään todetessaan, että Suomi ei voi yksinään vetäytyä Afganistanista, vaan Suomen tulisi edesauttaa kansainvälisen yhteisön lähtöä maasta. Kenraali arvelee, että länsimaat ennen pitkää kyllästyvät operaatioon kärsittyään riittävästi tappioita.
Ihan mukava havaita, että entinen puolustusvoimain komentaja ajattelee kanssani pitkälti samalla tavalla Suomen osallistumisesta Afganistanin sotaan. Suomen tulee pikaisesti ja yksin vetää joukkonsa pois Afganistanista sotimasta. Ei meidän tarvitse olla joka paikassa USA:n ja Naton mukana sapeleita kalistelemassa. Perinteinen YK:n rauhanturvatoiminta on hyväksyttävää, mutta Afganistanissa siitä ei ole kyse.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaiset lähtivät alun perin Afganistaniin rauhanturvaoperaatioon ISAF-joukkoihin, kun taas USA:lla oli siellä Enduring Freedom-joukot rauhaanpakottamisoperaatiossa.

Vuonna 2006 Enduring Freedom yhdistettiin ISAF:iin ja tämän jälkeen suomalaiset ovat olleet siellä sotimassa USA:n johtamassa sodassa.

Aiheellisesti voi todella ihmetellä Hägglundin tavoin, miksi suomalaiset ovat sotimassa vieraalla maaperällä?

Eiköhän Afganistanilaisten pitäisi antaa hoitaa omat asiansa itse? Tuskin Suomikaan haluaisi maaperälleen vieraita joukkoja "oikeamielisen" hallituksen saattamiseksi valtaan.