tiistai 22. syyskuuta 2009

Valtuuston palleilta

Eilinen valtuuston kokous oli vaihteeksi kokemussisällöltään ihan positiivinen.
Joustava perusopetus (JOPO) sai vihdoinkin rahaa keväästä saakka kestäneen pallottelun jälkeen. Jostain kummallisesta syystä erityisesti Kokoomus ei haluaisi rahaa antaa tuohon toimintaan ja niinpä he ovatkin tehneet kaikkensa asian torpedoimiseksi. Nyt kuitenkin valtuusto päätti selkeästi äänin 33-10 myöntää 30 000 euroa tuohon toimintaan.
On sydäntä lämmittävää havaita, että vasureiden ajatukset saavat muuallakin ymmärrystä kun aikaa kuluu riittävästi. Tämä voitiin havaita taas eilen Nurmon tekemässä aloitteessa, jossa hän esittää hallituksen ja lautakuntien pöytäkirjoihin merkittäväksi äänestystuloksen lisäksi myös sen, kuka oli mitenkin äänestänyt. Vasemmistoliitto teki allekirjoittaneen suulla samansisältöisen aloitteen vuonna 2004. Silloin ajatuksemme ei saanut riittävää kannatusta. Vasureiden ajatusten hyväksyminen vaatii näköjään oman aikansa ja ilmeisesti myös muun kuin vasurin esittämään niitä. Sen verran positiivista palautetta aloite eilen lähetekeskustelussa sai, että jos poliitikkojen puheisiin on vähääkään luottamista, niin aloite tulee aikanaan saamaan enemmistön hyväksynnän.
En voi olla ihmettelemättä miksi vuodesta toiseen alibudjetoidaan sosiaali- ja terveystoimen määrärahoja. On aivan turhaa vatvomista ensin tehdä liian pieni budjetti, sitten vielä leikata sitä, kuten keväällä tehtiin ja sitten taas myöntää lisää rahaa, kuten eilisessä kokouksessa tehtiin. Turhan pallottelun sijaan järkevämpää olisi ollut myöntää jo alunperin riittävästi määrärahoja sosiaali- ja terveystoimeen, kuten vasurit olisivat halunneet. Näin on ollut joka vuosi tähän asti. Vaikka vahvasti epäilenkin, niin toivon silti tästä tavasta vastaisuudessa päästävän.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kerroppa vielä, miksi vastustit koulupsykologin palkkaamista. Yksi on täysi riittämätön ja toista tarvitaan kipeästi. JOPO palvelee mutamaa syrjäytynyttä, mutta psykologi olisi ollut kaikkien koululaisten käytettävissä. Vai ovatko asiat mielestäsi niin hyvin, että tarvetta ei olekkaan. Oliko Kokoomus taas väärässä?

Anonyymi kirjoitti...

Minua taas jäi mietityttämään kovasti, että minkä vuoksi valtuuston puheenjohtaja otti käsiteltäväksi Kokoomuksen esityksen (jonka sisältö koski vuotta 2010) pykälässä, jonka otsikko oli Talousarvio vuosi 2009: 4. muutos?? Kysyn vaan...