perjantai 17. lokakuuta 2008

"Käräjillä"

Olin eilen panelistina Aamulehden vaalikäräjillä Valkeakoski-opistolla. Tilaisuus oli mukavan leppoisa. Ei mitään hampaat irvessä kinastelua vaikka erimielisiä monista asioista oltiinkin.
Hivenen tänään harmitti Aamulehden uutisointi tapahtumasta. Lehti väitti minun todenneen, ettei kaupungissa ole isompaa ongelmaa, ja että tämä on hyvien palvelujen kaupunki. Ei se nyt ihan noin mennyt. Vastaukseni ensinnäkin liittyi kysymykseen yleisestä ilmapiiristä ja viihtyvyydestä. Kaikki panelistit kertoivat viihtyvänsä Valkeakoskella ja arvostavansa kaupunkiamme.
Totta on, että Valkeakoskella palvelut toimivat paremmin, kuin monissa muissa kunnissa.
Totta on myös se, että on kuntia joissa palvelut toimivat Valkeakoskea paljon paremmin. Parannettavaa meillä täällä riittää, etenkin sosiaali- ja terveyspalveluissa ja päivähoitotilanteen osalta, joka on likimain katastrofaalinen. Nyt aamulehden lukijoille välittyi väärä kuva ajatuksistani. Ikävää, mutta minkäs teet.
Voitinpa kuitenkin paketin näkkileipää. Panelisteille annettiin tehtäväksi pitää lyhyt puhe seinälle heijastetusta kuvasta. Ei ihan helppo juttu puhua tuosta vaan aiheesta, jota ei tiedä etukäteen.
Yleisöäänestyksessä suoritukseni kuitenkin noteerattiin kolmanneksi parhaaksi. Tänään kuuluu sohvalta rouske.

Ei kommentteja: