lauantai 11. lokakuuta 2008

Onnea Mara!

Onnea Martti Ahtisaarelle Nobelin rauhanpalkinnosta!
Maralle on palkintoa ehdotettu jo monta kertaa aiemminkin, ja nyt se sitten vihdoin toteutui.
Nobelin rauhanpalkintoja on vuosien varrella jaettu monille paljon vähemmän ansioituneille henkilöille. Väittäisinpä palkittujen joukkoon kuuluvan jopa varsin kiistanalaisiakin henkilöitä, kuten Lech Walesa, Henry Kissinger, Anwar Sadat, Menachem Begin tai Andrei Saharov. Mara ei kuulu tuohon joukkoon, vaan on ehdottomasti palkinnon ansainnut.
Tosi makea juttu. Yhtään liikaa Nobeleja ei ole Suomeen tullut.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä odottelin Norjalaisilta hieman toisenlaista ratkaisua. He ovat yleensä tehneet itsestään naurettavia myöntämällä rauhanpalkinnon jopa ydinpommin kehittelijälle. Niinpä olin valmis panemaan pennoseni likoon rauhankyyhky George W:n puolesta. Joten en minä oikein osaa Maran puolesta iloita. Varsinkaan kun hän oli presidenttinä täysin tumpelo, ja minun makuuni aivan liian NATO-myönteinen. Ohittaa siinä mielessä jopa Suomen ainoan turvallisuuspoliittisen uhkakuvan; tämän Häkä- Häkä- Häkämiehen

Anonyymi kirjoitti...

Ahtisaari on toiminut USA:n lähettiläänä maailmalla. Viimeisin missio on Suomen saattaminen Natoon.
Edellinen projekti Kosovon itsenäisyydestä oli käydä kertomassa mitä Bushin hallinto yksipuolisesti oli päättänyt. Päätös lienee kiistanalainen. Venäjä ei päätöstä hyväksynyt.
"Rauhan" miehenä Ahtisaari ei ole tuominnut USA:n valtioterroria Irakissa. Olisi luullut YK:n miehenä kritisoivan USA:n hyökkäystä Irakiin valheellisin perustein ja vielä ilman YK:n lupaa.