keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Tyhjää enemmän

Äänestäjän joulu jatkuu vielä muutaman päivän, sunnuntaihin iltakahdeksaan.
Siihen asti kaikki puolueet ovat kovasti huolissaan lapsiperheistä, koululaisista, vanhoista ja sairaista ym. Useimmilla 27.10. takki on jo kääntynyt. Ei onneksi kaikilta.
Toistuu taas sama ilmiö kuin neljä vuotta sitten.
Älkää hyvät ihmiset menkö halpaan uskomalla kaikkia mukavia puheita.
Katsokaa mitä viimeisen neljän vuoden aikana on tapahtunut.
Kuka on esittänyt mitä ja äänestänyt miten.
Vaalienaluspuheet voi jättää omaan arvoonsa. Teot ratkaisevat.
Niitä tekoja, esityksiä ja äänestystuloksia voi tarkastella esim. kaupungin nettisivuilta.
Toisin kuin muilla ryhmillä, Vasemmistoliitolla ei ole hävettävää.
Linja on ollut selkeä, sanat ja teot yhtäpitäviä, takki ei ole kääntynyt.
Olemme esim. johdonmukaisesti esittäneet, perusarvojemme mukaisesti, lisäresursseja ihmisten hoitamiseen ja puolustaneet kouluja.
Sitä linjaa jatkamme. Äänestäjien käsissä on, kuinka hyvin saamme asiaamme ajettua.
Kauniisti puhuvia tyhjän antajia emme tarvitse.
Tyhjän saa pyytämättäkin.
Äänestämällä vasureita voi saada enemmän.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi Harri,

Nyt sitten niitä vaalilupauksia:

1) Luettele tärkeysjärjestyksessä kolme mielestäsi tärkeintä asiaa, joita aiot/pitäisi toteuttaa tulevalla valtuustokaudella? Miten ne käytännössä toteutetaan, paljonko maksaa ja mistä rahoitus? (Mahdollisimman konkreettisesti)

2) Kenen (puolue) oletat vastustavan niitä ja miksi?

3) Mainitse kolme asiaa, jotka tullevat tulevalla valtuustokaudella esille, ja joita et missään nimessä kannata. Miksi?

Mykkä Todistaja

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka tämä ei olekaan mikään varsinainen keskustelupalsta, niin mielestäni kysymyksiin on vastattava. ”Mykkä Todistaja” esitti kommentissaan kolme melkoisen laajaa kysymystä, joihin ei kovin lyhyesti ole helppoa vastata. Mutta yritetään.
1) Luettele tärkeysjärjestyksessä kolme mielestäsi tärkeintä asiaa, joita aiot/pitäisi toteuttaa tulevalla valtuustokaudella? Miten ne käytännössä toteutetaan, paljonko maksaa ja mistä rahoitus? (Mahdollisimman konkreettisesti)
Vastaus:
1. Kouluverkkoon ei tule puuttua niin kauan kuin oppilaita kouluissa riittää. Kouluja lakkauttamalla ei saavuteta säästöjä, eli se ei silloin myöskään maksa enempää.
2. Päivähoitotilanne kuntoon. Ensihätään väliaikaistiloja ja sen jälkeen pysyviä rakennuksia.
Juusonrannan päiväkoti olisi myös syytä rakentaa. Sille on tontti valmiina. Perhepäivähoitajien lisäys. Se edellyttää palkkauksen parantamista, jotta ala houkuttelisi.
3. Vanhusten hoito. Kotihoitoon lisää väkeä, se vähentää kalliiden laitospaikkojen tarvetta.
Väkeä tarvitaan myös vanhainkoteihin nykyistä enemmän. Vanhainkotipaikkoja ei tule vähentää, koska nytkin niitä jonottaa useita kymmeniä vanhuksia, jotka eivät kotona enää pärjää.
Mahdotonta laittaa noita tärkeysjärjestykseen.
Noista asioista voi valtuutettu tehdä esityksiä esim. budjettikäsittelyn yhteydessä.
Kohdat 2 ja 3 vaativat rahaa, paljon rahaa. Ne on kuitenkin pakko hoitaa kuntoon.
Rahoitus vaatinee veronkorotuksen. Verotulokertymään vaikuttaa oleellisesti työllisyys ja asukasluvun kehitys. Tonttitarjontaa tulee olla riittävästi, samoin vuokra-asuntoja. Säästöjä voidaan jonkin verran hakea muista kaupungin toiminnoista, kulttuuri, urheilu, vapaa-aika ym. Seutuvaltuusto lakkauttamalla säästetään joka vuosi 200 000 euroa. Tavase tullee koskilaisille maksamaan paljon. Investoinnit on erityisen tarkkaan katsottava. Apia / lukio-ratkaisulla aiheutettiin miljoonien ylimääräiset menot. Sellaisia ei enää sovi tehdä. Samoin on hassattu rahaa joka vuosi joihinkin ei niin tärkeisiin kohteisiin , kuten tuleva Apiankadun talojen purku (200 000), Hakan jalkapalloliput (50 000), lukion siirto väliaikaisiin tiloihin (40 000) ym.
2) Kenen (puolue) oletat vastustavan niitä ja miksi?
Vastaus: Esityksemme ovat saaneet hajanaista, mutta riittämätöntä, kannatusta joiltakin porvareilta ja joiltakin entisiltä sitoutumattomilta. Tähän saakka esityksiämme ovat vastustaneet vankimmin demarit. Syytä pitää kysyä heiltä. Miten tulevaisuudessa, riippuu Vasemmistoliiton ryhmän koosta.
3) Mainitse kolme asiaa, jotka tullevat tulevalla valtuustokaudella esille, ja joita et missään nimessä kannata. Miksi?
Vastaus:
Kristallipalloni on huollossa, enkä siksi tiedä tulevatko nuo esille vai ei, mutta negatiivisesti niihin suhtaudun.
1. Kuntaliitos. Se on hyödytön.
2. Kouluverkkoon puuttuminen. Oppilaita kouluissa riittää.
3. Vanhainkotipaikkojen muuttaminen ”tehostetuksi palveluasumiseksi”. Ei ole mahdollista vähentää vanhainkotipaikkoja. Kikkailu pelkällä nimikkeenmuutoksella on hyödytöntä.
4. Maksujen ja taksojen korotuksia tullaan varmasti joka vuosi esittämään. Inflaatiota suuremmat korotukset ovat perusteettomia, ne rankaisevat pienituloisia pahimmin.
Nuo tuli ensihätään mieleen. Kuten sanottua, monien asioiden esilletulo riippuu vaalituloksesta.
Jos sallitaan pieni pyyntö, niin olisiko mahdollista seuraavan kerran kysymyksiä esitettäessä kysyä vain yhtä asiaa kerrallaan. Nuo olivat niin laajoja asioita, että niihin kunnolla vastaaminen vaatisi pitkät litaniat tekstiä, eikä mielestäni blogi ole sellaiseen sopiva paikka. Mikään ei myöskään estä ottamasta minuun henkilökohtaisesti yhteyttä.

Anonyymi kirjoitti...

Olet oikeassa pelkojesi kanssa. Uusi valtuusto tulee jatkamaan samaa tuhoamisvimmaista politiikkaa kuin tähänkin asti. Muutoksien tulisi olla hämmästyttävän suuria jottei näin tapahtuisi. Enkä oikein jaksa siihen uskoa. Kun Halme valittiin eduskuntaan menetin uskoni suomalaisiin äänestäjiin.

Tuossa aiemmin esiintyy nimimerkki "Mykkä Todistaja". Hän ei ole tajunnut mikä on blogi. Se EI ole keskustelupalsta. Blogin periaatteisiin kuuluu ettei sen pitäjä vastaile kysymyksiin olivatpa ne kuinka järkeviä tahansa. Keskusteluja varten ovat muut foorumit. Ja silloinkin esiinnytään mielummin omalla nimellä, kuin lymyillään nimimerkin takana.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Harri vastauksestasi! Toivotan sinulle menestystä vaaleissa. Oikeita asioita ajat. Toivottavasti ryhmänne painoarvo valtuustossa kasvaa vaalien myötä.

Timolle:
Missähän se muuten määrätään, että blogissa ei voi keskustella? Ei ole suuri rikos vastata kun kysytään. Valitettavasti joidenkin energia tahtoo mennä verkkopoliisina toimimiseen, kun luulisi olevan mielekkäämpääkin tekemistä.

Oleellista ei ole kirjoittaako nimellään vai nimimerkillä. Kyse on paremminkin siitä mitä kirjoittaa eli onko mitään sanottavaa. Lymyillä voi molempien takana. Timolle vinkiksi, että jos nimellä kirjoittaminen ahdistaa niin ehdottaisin nimimerkillä kirjoittamista. Voisi olla jopa vapauttavaa!

Mykkä Todistaja