torstai 30. lokakuuta 2008

Viisastelujatkoa

Taas kai pitää viisastella. Tehdään sitten niin.
Vasureiden linja on ollut oikea, siihen ei ole syytä tehdä mitään muutosta. Isoon egoon kuuluvassa pienessä päässäni olen kuitenkin ajatellut, että ulkoasuumme pitää tehdä muutoksia. Raamatullinen kysymys: Mitä se tarkoittaa?
Jos mielikuva meistä on kaikkea liikkuvaa vastustava porukka, niin sehän on vallan väärä.
Emme me kaikkea vastusta. Olemme monen oikean asian puolella. Teemme myös sen, mitä sanomme. Sanojien vaihto voisi auttaa. Tai sitten ei.
En kuvittele itsestäni, eikä kenenkään muunkaan aktiivivasurin ole syytä kuvitella omaavansa kaikkea viisautta. Tylsää, mutta niin se vain on. Nyt ehdolla olleessa joukossa on melkoinen joukko järki-ihmisiä, viisautta omaavia henkilöitä. Panostaisin heihin ja antaisin heille vastuuta ja tehtäviä. Muutoin meille vanhoille jäärille ikä tekee väistämättä temppunsa. Olen ajatellut monenlaisia vaihtoehtoja tulevien valintojen suhteen, enkä niitä nyt ja tässä paljasta. Porukkahan sen päätöksen kuitenkin tekee. Itse en välttämättä halua mitään luottamuspaikkoja valtuustopaikkaa enempää.
Pitää muistaa myös se, että emme ole itsemme, vaan asioiden takia näissä hommissa mukana.
Melkoista masokismia vaaditaan siihen, että nauttisi muiden ihmisten murheiden kantamisesta.
Omissa on ihan tarpeeksi..
Toivon porukaltamme rohkeutta ja kykyä katsoa eteenpäin, ja myös sitä, että omasta isosta egosta huolimatta voitaisiin katsoa porukan parasta. Loppukevennyksenä toteaisin, että vaalitulos vituttaa vieläkin.. Ja sitten vielä on kuumeinen olo. Hyvin menee, mutta menköön.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Valkeakosken Vasemmistoväki ei osaa tehdä vaalityötä. Siellä on vain muutama torilla seisoja ja yksi naisia akiteeraava tiedottaja. Nyt oli paljon ehdokkaita, hyviä sellaisia. Moniko meistä huomioi heidät? Muutaman äänen saaneita oli paljon, heidät kun olisi tuotu näkösälle, otettu mukaan, väkisten ääniä olisi saatu enemmän kuin 3/ehdokas. Harmittaa oikein että en edes minä puuttunut asiaan kun kuulin yhden naisehdokkaistamme jääneen ulkopuolelle ensimmäisen tapaamiskerran jälkeen. Nauroivat ettei hän varmaan uskaltanut tulla kun hänelle näytettiin paikka! Moniko uusi uskaltaa tulla sisäänlämpiävään joukkoomme jos häntä ei huomioida hyväksyvästi! Samoin ihmeteltiin missä ehdokkaamme ovat kun ei näy toreilla! Tuliko heitä pyydettyä mukaan? Ei se riitä että lähetetään sähköpostilla tieto että torilla tarjotaan kahvia! Sitten nämä, aina mukana olleet, itsevarmat menestyjät! Tuliko ääniä, muuta kun että just läpi pääsi, pelkästään vasuria jakamalla? Huono oli vaalitulos. Jos tehokkaampaan ei ole mahdollista, harkitsen minäkin, viittinkö enää tyhjän panttina roikkua!
t Leila

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Leila.
Ehdokkaita ei todellakaan näkynyt juuri missään.
Jos halutaan ääniä on seistävä sanoinkuvannoollisesti sanojensa takana eli näkyä toreilla ja turuilla.
Eipä näkynyt.
Olisi myös pitänyt vahvemmin painostaa protestihenkeä, mennä vaikka inhottavaan populismiin, sinne ne äänet Suomessa nykyään menevät.
Eivät PERS:et äänestäneet paikallisia ehdokkaita vaan Soinia.
Hän on ainut joka vastustaa näkyvästi EU:a ja maahanmuuttopolitiikkaa.
Korhonen on kuin Vanhanen; eipä juuri tapetista erotu.
Vaihtakaa ajoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Valkeakosken vasemmiston johtoon ajattelin, jos vaikka Vilberin Timo! Uutta verta, supliikkimies, mukava kattella ja kuunnella. Voi olla vaikka asiaakin. Vanhat on vanhoja mielipiteineen, uus nuoret liikaa demarioikealla. Nuoret taas ei tiedä mitä tekevät, liikaa johdateltavissa! Ans kattoo kuin käy. Tuskin paremmin kuin ennenkään!
t Leila

Anonyymi kirjoitti...

ÄLÄ SINÄ ARVOSTELE NUORISOA. OSAAVAT AINAKIN KÄYTTÄYTYÄ IHMISTENILMOILLA, TOISIN KUIN ERÄÄT LEILA NIMISET.

Anonyymi kirjoitti...

Varsinkin Ira nimiset.
t Leila(t)

Anonyymi kirjoitti...

Kun sinä Harri olet päättänyt julkaista nimettömiä, nimellä mainittuja herjaavia kirjoituksia blogissasi. Toivon kuitenkin että ne jäisi nyt tähän. Eikö olisi ihan fiksua, fiksulta ihmiseltä tehdä niin? Eikö jotain rajaa loukkauksillakin luulisi olevan.Ja jotain hyvää muistettavaa menneiltä vuosilta! Hyvää jatkoa kuitenkin sinulle,t Leila

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olen toistaiseksi osannut käyttäytyä edes kutakuinkin asiallisesti...

Nuoriin (ja kaikkiin muihinkin ehdokkaisiin) yritettiin kyllä saada yhteys muillakin tavoilla kuin sähköpostilla ja kerrottiin eri tapahtumista, mutta jos ei tulla mukaan niin en minä ainakaan ala kotoa hakemaan, aikuisia ihmisiä.
Vuosikokouksessa sitten tehdään niitä henkilövalintoja... se on oikea paikka esittää mieleisiään henkilöitä.