keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Miten käy Eerolan koulun?

Kouluasiat tulivat taas ajankohtaisiksi ikävässä muodossa. Koulutoimessa suunnitellaan Eerolan koulun ottamista pelkästään päiväkotikäyttöön, siis koulun lakkauttamista käytännössä.
Asia on esillä ensi viikolla kasvatus- ja opetuslautakunnassa.
Vaikka ratkaisu olisi vain väliaikainen, kuten sen sanotaan olevan, en sitä voi hyväksyä monestakaan syystä. Ensinnäkin koulun lakkautuksesta päättää valtuusto, ei lautakunta eikä virkamiehet. Eerolassa riittää oppilaita, koulu on täynnä. Pienille lapsille on tärkeää, että koulu on lähellä. On hyvä, että päiväkoti ja koulu toimivat samoissa tiloissa, kuten Sointulassa. Silloin siirtyminen päiväkodista kouluun sujuu vähemmillä ongelmilla tutussa ja turvallisessa ympäristössä.
Koulutoimesta kerrotaan tämän olevan halvin ratkaisu. Lisätiloja ”viipaleratkaisuin ” joudutaan joka tapauksessa järjestämään Eerolaan ja Roukkoon päiväkodille ja koululle.
Kovin isoista kustannuseroista eri ratkaisujen välillä ei ole kyse. On syytä myös muistaa, että rahaa kyllä löytyi esim. lukiolaisten siirtoon väliaikaisiin tiloihin vuodeksi noin 40 000 euroa, Hakan potkupallolippuihin 50 000 euroa… Nytkö sitten ei olisi varaa hoitaa asiaa niin, että lapset saavat käydä ensimmäiset kouluvuotensa tutussa ja turvallisessa ympäristössä.
Useampikin on minulta kysellyt, ketkä valtuustossa 26.9.2005 äänestivät Vallon ja Apian lakkauttamisen puolesta. Äänestystuloshan oli 23 – 20. Koulujen lakkauttamista ajoivat demarit likimain kokonaisuudessaan, osa Kokoomuksesta ja osa sitoutumattomista.
Vasurit halusivat säilyttää koulut. Nimiä en kaikkia muista, mutta Kokoomuksesta esim. Väyrynen, Kukkamäki ja Alfthan taisivat olla koulujen säilyttämisen kannalla. Kyllähän ne nimet saisi kaupungintalolta, mutta nyt on muutakin puuhaa, joten en lähde niitä sieltä kaivelemaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vallon koulun puolustajat v.2005 olivat Alanko, Alfthan, Asikainen,Heinonen, Hupanen, Jalonen, Järvenpää, Koskinen, Kuisma, Kukkamäki J, Kukkamäki S, Laakso, Laurila, Lehtinen, Nurmo,Rantanen, Rautiainen, Solanterä, Surkka, Väyrynen. Hävittiin. Taasko äänestetään Roukon puolesta, että ei vaan polteta.
koti.mbnet.fi/eerovee

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos "eerovee"lle informaatiosta!
Kouluverkkoa täytynee ilmeisesti karsia, kun Apian koulun lopettamiskustannukset paisuvat kuin pullataikina.(investointikustannukset, kahden koulun loukku, lukiolaiset evakossa Lotilassa, parakkien vuokrat(Tyry, Naakka), valitukset, kun turvat tukkoon-keskustelumentalitetti ei mahdollistanut asiallista keskusteluyhteyttä, Apian koulun purku ...)
Kokonaiskustannuksista ei tiedä vielä kukaan.

Mykkä Todistaja